Reference

OGREVANJE TURISTIČNEGA OBJEKTA

Ogrevanje turističnega objekta – za katero rešitev se odločiti? Visoka nadmorska višina, nižje temperature in izredne zimske razmere bi hotelu Alpska perla lahko zagrenili naložbo v varčnejše ogrevanje in udobje njihovim gostom. Ker so vedeli, kje iskati rešitev, so jo tudi našli.
alpskaperla_zunanjost2_sRGB_srednjakvaliteta-1-1024x684

OSNOVI PODATKI

Ime Alpska Perla – Smučišče Cerkno
Kraj Cerkno, Slovenija
Tip objekta Turistični objekt
Opis objekta Smučarska koča z veliko restavracijo in hotelskimi sobami
Toplotne karakteristike Grajena cca 2007 leta, izolacija 10 cm volne
Prvotni sistem ogrevanja Kurilno olje
Prejšnji strošek ogrevanja 50.000 l/leto Elko
Izziv Velika poraba kurilnega olja
Naprava 4 x WPL-90-K1 HTT + WPB-65-1 XHT
Število naprav 5
Grelna moč (kW) 425
Vir Zrak/voda, pregrevanje
Leto vgradnje 2019
Opis novega sistema centralni sistem
Posebnosti Nadmorska višina 1291 m
Strošek ogrevanja po vgradnji
70 000 kWh/leto
Prihranek CO2 24 T/leto
Prihranek 63,6 %/leto

 

Dvakrat nižji stroški ob menjavi na toplotno črpalko!

TOPLINA OB PRISTNOSTI NARAVE

Ko se odločamo za počitnice, dopust, oddih v naravi, imamo zagotovo v mislih udobno bivanje in prijetno počutje. A ne za vsako ceno. Vedno bolj se tako lastniki hotelov kot gostje zavedamo vpliva na okolje in zelenega sobivanja z naravo. Kako torej poiskati ustrezno rešitev za ogrevanje turističnega objekta in kakšno odločitev so sprejeli v Cerknem? Apartmaji Alpska perla na smučišču v Cerknem so eden od svetlih primerov, kako se da ogrevati s prihranki, zmanjšati izpuste CO2 in varovati pristnost okolja. Preberite, kako jim je to uspelo.

VELIKA PORABA KURILNEGA OLJA

Ker hotel Alpska perla stoji na nadmorski višini 1291 m, je pomembno, da je gostom vedno dovolj toplo. In nadmorska višina investitorju predstavlja velik izziv. Smučarski hotel z apartmajskimi sobami in veliko restavracijo je bil do zdaj potraten objekt, ki je za ogrevanje prostorov in sanitarne vode porabil velike količine kurilnega olja. Z varčno in napredno toplotno črpalko KRONOTERM so se stroški ogrevanja kar dvakrat pocenili, kljub izzivu vgradnje na visoki nadmorski višini.

alpskaperla_kotlovnica_sRGB_srednjakvaliteta-1024x684
alpskaperla_kotlovnica2_srednjakvaliteta-1024x684
alpskaperla_kotlovnica3_sRGB_srednjakvaliteta-1024x684
alpskaperla_zunanjaenota_sRGB_srednjakvaliteta-1024x652
ekstremni_pogoji

ZA EKSTREMNE POGOJE

Kako poiskati pravo toplotno črpalko, še posebej ko iščemo rešitev za ogrevanje turističnega objekta, ki preživlja ekstremne vremenske napore? Veliko toplotnih črpalk se ne prilagaja potrebam objekta in vremenskim razmeram. Eden glavnih razlogov, zakaj se stranke z veseljem odločajo za toplotne črpalke KRONOTERM, je prilagodljivost. Toplotne črpalke s sistemom booster to zmorejo. Načrtovane so za obratovanje v slovenskih podnebnih pogojih in delujejo tudi pri -25 °C, kar je zahteven pogoj za doseganje visokih izstopnih temperatur in izkoristkov. Ne samo, da so toplotne črpalke tem izzivom kos, pri – 10 °C dosegajo segrevanje sanitarne vode na zavidljivih 65 °C. Kombinacija toplotnih črpalk KRONOTERM WPL-90-K1 HTT in WPB-65-1 XHT, za katero so se odločili v Alpski perli, zagotavlja brezpogojno delovanje tudi na nadmorski višini 1291 metrov.

NIKOLI MRZLO

Po našem tehtnem predlogu se je v teh ekstremnih razmerah investitor odločil za toplotno črpalko vira zrak/voda s sistemom booster. Z njim zdaj dosegajo temperature izstopne vode, ki so višje od 80 °C, kar omogoča segrevanje sanitarne vode na temperature višje od 60 °C. In to kar brez dodatnih električnih grelcev. Tako so na smučišču v Cerknem poskrbeli, da gostom Alpske perle nikoli ne bo zmanjkalo tople vode in da nikoli ne bodo vstopili v hladno sobo. 

SKRB ZA NARAVO

S toplotno črpalko KRONOTERM so v Alpski perli odgovorno prispevali k ohranitvi življenja na zemlji in čistejšemu okolju. Zgradba, grajena leta 2007, ima namreč 10-centimetrsko izolacijo iz volne, zato je potrebovala kakovostno toplotno črpalko za zagotovitev udobja gostov. Povračilo investicije se bo z vsemi prihranki, ekonomskimi vplivi in zmanjšanimi vplivi na okolje obrestovalo v 4,2 letih. Ko se bodo številni gostje še vedno počutili odlično ob nepozabnih gorskih trenutkih. Ugotovili so, da je dolgoročno ta rešitev za ogrevanje turističnega objekta najugodnejša in najučinkovitejša.

Če bi želeli imeti varno, ugodno, brezskrbno in naravi prijazno ogrevanja, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte tukaj.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI