Reference

NAŠA GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA ZVEZDA ODDAJE TV AMBIENTI

Letošnji december je pri nas praznično, veselo in tudi nekoliko zvezdniško obarvan. Naša geotermalna toplotna črpalka je bila ena od glavnih zvezd v televizijski oddaji o arhitekturi in notranjemu oblikovanju TV Ambienti.
ambienti_braslovce_lowres43-2

V eni izmed zadnjih letošnjih oddaj priljubljene televizijske oddaje TV Ambienti, ki jo vodi Boštjan Romih, smo predstavili našo geotermalno toplotno črpalko WPG. Predstavitev je potekala v moderni enodružinski hiši v okolici Braslovč, nedaleč stran od našega podjetja. Lastnika sta z našo geotermalno toplotno črpalko WPG izjemno zadovoljna.

Toplotna črpalka pozimi ogreva prostore preko talnega gretja in poskrbi za toplo sanitarno vodo, poleti pa hišo hladi. Stroški za ogrevanje in elektriko so mesečno celo nižji, kot sta jih imela, ko sta še živela v stanovanju. Ti znašajo okrog 100 evrov mesečno. Še najbolj sta zadovoljna z upravljanjem na daljavo (Cloud.KRONOTERM) in z dejstvom, da smo blizu in vedno na voljo, če bi kaj potrebovali. “Meni je bilo najbolj pomembno, da so v naši bližini, da nam omogočijo tudi sam servis. V tem modernem času lahko vse upravljamo preko mobilne aplikacije in kadarkoli jih rabimo so tu blizu,” je navdušeno povedal lastnik.

ambienti_braslovce_lowres36

Lastnika Blaž in Veronika sta voditelju Romihu zaupala svoje izkušnje z našo toplotno črpalko, več o geotermalni toplotni črpalki in sistemu vstavljanja geosonde, pa je pojasnil naš strokovnjak dr. Dean Besednjak. »Zemlja kot taka predstavlja en velik hranilnik toplote, ki prihaja iz sonca in to toploto iz zemlje lahko izkoriščamo 365 dni na leto. Vedeti moramo, da je temperaturni profil v zemlji tak, da je pod gladino 8 metrov temperatura zemlje konstantna, kar omogoča izkoriščanje toplote skozi celo leto pri enakih pogojih.« Pojasnil je, da moramo za namestitev geosonde izvesti geovrtino. “Dvojna zaprta U cev omogoča kroženje vode med zemljino in toplotno črpalko. S kroženjem skozi zemljino jemlje toploto iz zemljine in jo prenaša v toplotno črpalko. Toplotna črpalka pa poskrbi za drugi del naloge, da temperaturo toplote dvigne na uporabni nivo,” je razložil dr. Besednjak.

ambienti_braslovce_lowres07-1

Geotermalne toplotne črpalke KRONOTERM (GEOS) ponujajo možnost koriščanja podtalnice ali zemlje (geosonda ali zemeljski korektor). Ob svojem delovanju GEOS ne oddaja nobenih emisij, porablja obnovljivo energijo in je tako zelena izbira za boljši jutri. Notranje enote so majhnih dimenzij in zavzemajo manj kot 1 m2 prostora. To je še posebej praktično pri hišah, ki nimajo posebnega prostora v smislu kotlovnice ali kurilnice. Ponaša se z izjemno tihim delovanjem, ima vgrajen varčen Scroll kompresor ter serijsko vgrajen WEB modul za nadzor na daljavo.

VARČNA, A VSESTRANSKA

Obratovalni stroški s toplotno črpalko GEOS doprinesejo kar do 80 % prihranka pri ogrevanju v primerjavi z uporabo drugih ogrevalnih sistemov. Kljub izredno nizkim stroškom ogrevanja, bo za vse prostore v vaši hiši poskrbljeno, da bodo prijetno topli. Z izbiro integriranega hranilnika TSV bo toplotna črpalka poskrbela tudi za toplo vodo. Inovativno pretočno segrevanje vode zagotavlja, da 200-litrski hranilnik tople vode nudi kar 250 litrov uporabne tople vode.

ambienti_braslovce_lowres10
ambienti_braslovce_lowres18-1
ambienti_braslovce_lowres32
ambienti_braslovce_lowres27-1

Spodaj si lahko ogledate celoten prispevek iz oddaje TV Ambienti:

* Oddaja je bila posneta pred epidemijo

Stopite v stik z nami, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja in učinkovito toplotno črpalko.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI