Novice

KRONOTERM ZNOVA MED VODILNIMI V EU

Že drugo leto zapored nas je Evropski okoljski urad (EEB) uvrstil med vodilna podjetja pri prehodu na ogrevanje z obnovljivimi viri v Evropi. Na seznam podjetij, ki si prizadevajo za bolj zeleno prihodnost našega planeta, smo bili uvrščeni že lani.
2022_02_15-EEB-leaders2-1024x1024

Naše podjetje je eno vodilnih v industriji, ki skupaj z največjo evropsko mrežo okoljskih nevladnih organizacij poziva zakonodajalce, naj podprejo zeleno preobrazbo ogrevanja. Cilj opuščanje fosilnih goriv podpira vseh 19 evropskih podjetij, ki jih je EEB letos uvrstila na seznam vodilnih. 

Evropski urad za okolje (EEB) je v sklopu kampanje Coolproducts objavil revizijo blagovnih znamk evropskih proizvajalcev ogrevalnih naprav, ki ocenjuje podjetja za ogrevanje gospodinjstev glede na prijaznost njihovih izdelkov do podnebja. Študija je pokazala, da je 19 od 49 podjetij, vključenih v raziskavo, letos uvrščenih med vodilna podjetja na področju podnebnih sprememb, kar kaže, da se je evropski sektor ogrevanja pripravljen odmakniti od fosilnih goriv. Lansko leto je bilo ob nas v skupino vodilnih na tem področju uvrščenih namreč zgolj 5 drugih evropskih podjetij. Napredek je očiten, kar so odlični obeti za prihodnost in uresničitev našega skupnega cilja.

Obenem smo ponosni, da naše prizadevanje za čistejše okolje prepoznajo ne samo evropske institucije, ampak tudi naši uporabniki. V čast nam je, da skupaj z uporabo naših okolju prijaznih toplotnih črpalk zmanjšujejo ogljični odtis in veliko prispevajo k ohranitvi okolja in predvsem čistejšega zraka. Veseli nas, da so naša prizadevanja in seveda naši izdelki skladni tako z evropskimi kot mednarodnimi podnebnimi cilji.

Vse ostale podrobnosti o naši uvrstivi na seznam si lahko v celoti preberete v poročilu EEB.


Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI