Reference

“STROŠKE SEM PREPOLOVIL, PA ŠE NOBENEGA DELA NI!”

Ni vedno lahko najti prave rešitve in včasih je za to potrebno dovolj časa in raziskovanja. Lastnik iz Dolenjskih toplic je kar nekaj časa namenil preučevanju toplotnih črpalk in izbral je najboljšo. Naša toplotna črpalka ADAPT zadnji dve leti ogreva njegovo hišo z mizarsko delavnico.
Dolenjska2_2-1024x684

HITRA DEJSTVA

Velikost objekta: 228 m2 

Vrsta objekta: bivalni objekt z delavnico

Način ogrevanja: radiatorsko

Tip toplotne črpalke: ADAPT 0416-K3 HT/HK 3F

Toplotni vir: zrak/voda

Obratovalna shema: 2 ogrevalna kroga

Upravljanje: sobna upravljalnika KT-1 in KT-2A, CLOUD.KRONOTERM

Ena ogrevalna naprava namesto dveh

 

Gospod Župančič je potreboval nov ogrevalni sistem, kajti njegov objekt šteje že kar nekaj pomladi. Objekt, ki ga združujeta bivanjski in obrtniški del, je bil prepotreben energetske prenove. Hiša meri 100 m2, medtem ko je v prizidku še mizarska delavnica v velikosti 128 m2.

 

Stroški ogrevanja so predstavljali kar veliko obremenitev za družino, še posebej, ker je hiša slabo izolirana (zgolj 3 cm). Tudi objektno pohištvo še ni bilo zamenjano. Druga težava je bila, da je imel lastnik prej kar dve ogrevalni napravi, eno za stanovanjski del in drugo za delavnico. 

 

Družina iz Dolenjskih toplic je izbrala našo toplotno črpalko ADAPT, s pomočjo katere ogrevajo prostore ter segrevajo sanitarno vodo. Prihranek v primerjavi z drvi je velik, znaša polovico prejšnjega stroška ogrevanja. “Stroške sem prepolovil, pa nobenega dela ni,” pravi lastnik. “Če bi dali še nova okna in novo fasado še 8 cm, bi imeli še okrog 30 % prihranka,” dodaja.

 

V prihodnosti nameravajo urediti ti dve energetski sanaciji, s čimer bodo prihranili pri stroških ogrevanja še veliko več kot do sedaj. Toplotna črpalka tako nadomešča dva prejšnja ogrevalna sistema. Za ločena prostora sta urejena dva ločena ogrevalna kroga, ki omogočata tudi nastavitev različnih temperatur. 

TOPLOTNA ČRPALKA Z UGLEDOM IN PREPOLOVLJENI STROŠKI

“Naprava me je prepričala glede na strokovne recenzije okoli KRONOTERMOVIH toplotnih črpalk,” je lastnik pojasnil, zakaj se je odločil za našo napravo. Dodal je, da ga je še posebej zanimala naša toplotna črpalka ADAPT, ki ga je izredno fascinirala. “Sem se pozanimal v strokovnih krogih in v literaturi ter se pred dvema letoma odločil za realizacijo.”  Z izbiro naprave je zadovoljen zaradi delovanja, tihosti in videza naprave, predvsem pa zaradi manjših stroškov. “Stroške smo prepolovili. Glede na to, da je objekt starejše gradnje, so v njem še klasični radiatorji, sem kljub temu z rezultatom in sistem zelo zadovoljen. Nimam bojazni, da bi bili na mrzlem.”

 

Slovensko znanje in razvoj je pri odločitvah za naše toplotne črpalke pogost ena izmed naših prednosti pred konkurenco. Da je treba podpirati slovensko znanje meni tudi lastnik iz Dolenjskih toplic: “Sem lokal patriot, če ocenim in spoznam, da je zadeva kvalitetna, dovolj tehnološko napredna, nimam zadržka da ne bi imel domače znamke.” Eden od razlogov za izbiro naše naprave je tudi servis, ki je tako dosegljiv hitro. Prepričale so ga tudi številne dobre izkušnje dosedanjih uporabnikov naših naprav. Prvi stik s podjetjem igra ključno vlogo in gospod Župančič je bil že od prvega dne komunikacije zadovoljen s strokovnim odzivom. “KRONOTERMU sem že dolgo sledil, tudi razvoju in sem imel dober občutek,” še doda.

Dolenjska2_4-1024x684

BREZ SKRBI VSE DNI

Toplotna črpalka ADAPT ne zahteva veliko posegov kar se montaže tiče. Ta je bila pri gospodu Župančiču hitra in enostavna. “Stare ogrevalne naprave so bile demontirane, fantje so strokovno zmontirali napravo, ki stoji ob hiši. Montirana je tako kot mora biti od objekta in ni moteča.” 

 

Nemoteč je tudi dizajn, ki je ustvarjen, da se zlije z okolico. Lastnik je izbral toplotno črpalko ADAPT v odtenku NERO in pravi, da mu je dizajn všeč. Izpostavil je tudi tihost naprave. “Prednost je, da so zelo tihe, jaz je v objekt gor ne slišim, sosed se pa tudi še ni pritožil,” v hecu pojasni lastnik. 

 

Kakovost, zanesljivost in brezskrbnost potrjuje tudi aplikacija CLOUD.KRONOTERM, ki lastnikom naših naprav omogoča upravljanje na daljavi kjerkoli in kadarkoli. Nad aplikacijo je navdušen tudi naš sogovornik: “Fino je, da se lahko delovanje sledi preko aplikacije, preko telefona. Tako v primeru delovanja, okvar ali spreminjanja parametrov.” Aplikacija poleg omenjenega omogoča tudi servis na daljavo. 

 

Zaključi z lepim priporočilom: “Vsem, ki se še odločajo za toplotno črpalko priporočam KRONOTERM, ker je dizajnersko vredu, tiha črpalka, funkcionira.” V šali pa doda, da tudi žena, ki je bolj občutljiva na temperature, nima pripomb.

Dolenjska2_8-1024x684

Stroške smo prepolovili, pa še nobenega dela ni!

Si tudi vi želite visokih prihrankov, vedno prijetne temperature v vašem domu in brezhibno delovanje ogrevalnega sistema? Stopite v stik z nami.


Oznake: , , , , ,

PREBERITE TUDI