Reference

LETNI STROŠEK OGREVANJA ZGOLJ 350 EUR

Gradnja lastnega doma je velik, stresen in mnogokrat dolgotrajen proces. Veliko olajšanje pri tem predstavlja učinkovito, enostavno in ugodno ogrevanje. Ogrevanje predstavlja namreč tudi največji del gospodinjskih stroškov. Družina iz Braslovč si je prijetno toplino v svojem domu in nizke stroške ogrevanja zagotovila z izbiro naše geotermalne toplotne črpalke. Njihovi stroški ogrevanja in segrevanja sanitarne vode tako znašajo zgolj 350 evrov na leto!
WPG-07-1-HT-Boncina-Rok_20170507_100745-scaled

HITRA DEJSTVA

Velikost hiše: 150 m2

Leto izgradnje: 2016

Vrsta ogrevanja: talno

Število oseb v hiši: 4

Tip toplotne črpalke: WPG-07-1 + 2 x KT-2

Toplotni vir: VODA/VODA; vrtina 2 x 20 m

Dodatna regulacija toplotne črpalke s sobnim upravljalnikom: DA

Letni strošek ogrevanja in priprave sanitarne vode: 350 €

STROKOVNA IN KAKOVOSTNA IZBIRA

Dovolj tople vode in prijetna bivalna temperatura sta poleg nizkih stroškov dva izmed pomembnih dejavnikov pri odločitvi in izbiri ogrevanja. Družina iz Braslovč si je svojo hišo zgradila leta 2016. V lični, deloma v les odeti, moderni hiši živi štiričlanska družina, ki ji je toplina doma ter kakovost izdelkov izredno pomembna.

 

“Vesel sem, da sem se odločil za KRONOTERM, saj so res strokovnjaki na svojem področju. Zelo sem zadovoljen s prijetno temperaturo v našem domu in z vedno dovolj tople vode.”

WPG-07-1-HT-Boncina-Rok_20170507_100508-scaled
WPG-07-1-HT-Boncina-Rok_20170507_100452-scaled
WPG-07-1-HT-Boncina-Rok_20170507_100745-scaled

KRONOTERM je specialist za toplotne črpalke že od leta 1976. Z našo razvojno ekipo razvijamo in izdelujemo najbolj učinkovite visokotehnološke izdelke, ki so uporabnikom in okolju prijazne. Kakovost je vodilo našega podjetja, ki je upoštevan na vsakem koraki. Slednje potrjujejo ne le zadovoljni uporabniki pri nas in v tujini, ki jih je že preko 75.000, ampak tudi stroka. Slednji so nas nagradili že s kar lepim številom nagrad, tudi mednarodnih.

OGREVANJE S POMOČJO ZEMLJE

Lastniki so se odločili za geotermalno toplotno črpalko WPG, za katero je bilo potrebno v zemljo izvrtati dve vrtini za namestitev geosonde.

Geotermalna toplotna črpalka deluje na osnovi geotermalne energije, ki je ekološko neoporečen, brezplačen in izredno učinkovit vir toplotne energije.

Toplotna črpalka WPG poleg kompaktnosti, neslišnosti in okolju prijaznega delovanja odlikuje tudi izredna učinkovitost – sezonsko grelno število SCOP do 6,0, kar omogoča zelo nizke obratovalne stroške in do 80 % prihranka pri stroških ogrevanja. Brez težav deluje tudi v najnižjih zimskih temperaturah.

UPRAVLJANJE TEMPERATURE V VSAKEM NADSTROPJU POSEBEJ

Lastniki so izbrali dva prostorska upravljalnika, za vsako nadstropje po enega. Prostorska upravljalnika omogočata nastavitev različnih temperatur v dveh različnih nadstropjih ali prostoru (odvisno, kje je nameščen).

Na podlagi pridobljene informacije upravljalnika in izmerjene zunanje temperature, regulacija toplotne črpalke s posebnim algoritmom določi optimalno potrebno temperaturo ogrevne vode ogrevalnega sistema v vsakem trenutku. Takšna povezava vseh elementov ogrevalnega sistema bistveno dvigne učinkovitost celotnega sistema in s tem poveča prihranke.

 

“Njihov uporaben prostorski upravljalnik nam pride še kako prav, saj na enostaven način upravljamo temperaturo v vsakem nadstropju posebej. To je všeč predvsem ženi in otrokom.

 

Upravljalnik KT-2A ponuja številne funkcije, nastavitev temperature prostora, nastavitev temperature sanitarne vode, vremensko napoved, nočni način, otroški varnostni zaklep idr. Za upravljanje na daljavo smo razvili še aplikacijo v oblaku Cloud.KRONOTERM, s katero je upravljalnik nenehno povezan.

 

 

Stopite v stik z nami, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja in učinkovito toplotno črpalko.


Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI