Reference

VČERAJ CENTRALNA PEČ NA DRVA, DANES TOPLOTNA ČRPALKA

Zakaj se je gospa Sabina, ki ji je pred petimi leti glavni vir ogrevanja predstavljala centralna peč na drva, ob izgradnji nove hiše odločila za toplotno črpalko? Brezskrbnost je ena izmed lastnosti toplotne črpalke, ki se je veselijo vsi naveličani napornega, dolgotrajnega prelaganja in sekanja drv. Lastnica Sabina iz Šmarij pri Jelšah v hecu pravi, da jo je celo polenila.
FOTO2

VČERAJ CENTRALNA PEČ NA DRVA, DANES TOPLOTNA ČRPALKA!

Z novo hišo so lastniki iz Štajerske po priporočilu njihovega mojstra izbrali tudi nov sistem ogrevanja. Staro kurilno napravo (centralna peč na drva) so tako lastniki zamenjali za toplotno črpalko, ki je hkrati tudi okolju bolj prijazen in omogoča upravljanje na daljavo. Ravno upravljanje na daljavo s pomočjo aplikacije Cloud. KRONOTERM je lastnici Sabini ena izmed najbolj priročnih rešitev. Pri tem je izpostavila uravnavanje temperature v prostoru glede na zunanjo temperaturo in samodejno uravnavanje v prostoru.

 

Ob novogradnji pred petimi leti so izbrali toplotno črpalko WPL zrak/voda. Ta tip toplotne črpalke je nadomestila še veliko bolj učinkovita, izjemno tiha in dizajnersko dovršena toplotna črpalka ADAPT.

 

“Preprosta, varčna in zelo uporabna,” so besede, s katerimi je našo toplotno črpalko opisala lastnica Sabina. Ko se spominja, kako se mora pri ogrevanju na trda goriva drva pripraviti in vedno skrbeti, da je prisoten ogenj, se prešerno nasmehne, saj ji tega sedaj ni treba več početi. Brez skrbi pa je kot pravi sama tudi na počitnicah, saj lahko s pomočjo aplikacije Cloud.KRONOTERM toplotno črpalko upravlja od kjerkoli in kadarkoli.

Iz ogrevanja na drva na toplotno črpalko

Video intervju z lastnico Sabino je v sklopu sodelovanja pri projektu Miss Slovenija 2020 pripravila Klavdija Čakš. Naj spomimo, da smo za vse kandidatke v sklopu sponzorstva projekta pripravili KRONOTERM nalogo. Najprej so morale kandidatke za najlepšo na sončni strani Alp poiskati lastnika KRONOTERMOVE toplotne črpalke in z njim opraviti video intervju.

 

 

Stopite v stik z nami, če bi tudi vi želeli nižje stroške ogrevanja in tiho toplotno črpalko.


Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI