Novice

ADAPT RAZSTAVLJEN V MUZEJU ZA ARHITEKTURO IN OBLIKOVANJE!

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) je eden najstarejših muzejev za arhitekturo in oblikovanje v Evropi. Zbira, ohranja in javnosti posreduje znanje o arhitekturi in oblikovanju. Vodi in se vključuje v projekte v Sloveniji, pa tudi v regiji in širšem mednarodnem prostoru.

Kaj je MAO?

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) je eden najstarejših muzejev za arhitekturo in oblikovanje v Evropi. Zbira, ohranja in javnosti posreduje znanje o arhitekturi in oblikovanju. Vodi in se vključuje v projekte v Sloveniji, pa tudi v regiji in širšem mednarodnem prostoru.

Deluje kot muzej ter arhitekturno in oblikovalsko središče, katerega naloga je omogočati izmenjavo idej in znanja ter vzpostavljati urbani, arhitekturni in oblikovalski dialog. Z zbiranjem in predstavljanjem dediščine MAO svojim obiskovalcem omogoča razumevanje preteklosti in prihodnosti arhitekture, oblikovanja in fotografije.

Pred kratkim so v MAO odprli razstavo Tunel 29, ki jo je Center za kreativnost prvotno pripravil za milanski teden oblikovanja in del te razstave je tudi naša toplotna črpalka Adapt! Izbrana je bila med 100 različnimi izdelki kot vodilna na svojem področju in zaradi svojega doprinosa k našem okolju! Kot veste jo zaznamujejo vrhunska tehnologija, prepričljiva zmogljivost in ogromna energetska učinkovitost.

Za kakšno razstavo pa gre?

V razstavi, ki so jo odprli, je naše naravno okolje zaradi industrializacije in podnebnih sprememb uničeno. Zdaj živimo v Tunelu 29. Na razstavi predstavljeni projekti, iščejo odgovore na vprašanja, kako lahko s svojimi vsakodnevnimi dejanji vplivamo na to, da se bo apokalipsa morda odmaknila. Predvidevamo bivanje v okolju, ki je napolnjeno s pohištvom, ki smo si ga iz reciklirane plastike, lesa, invazivnih rastlinskih vrst in nabranih odpadnih kovin izdelali sami, preživeli pa gojimo svojo hrano. Kako se prizadevanja za spopadanje s takšno resničnostjo odražajo v oblikovanju za jutri? Del odgovora na to vprašanje predstavlja tudi naša toplotna črpalka Adapt!

V kolikor si želite razstavo ogledati v živo imate čas do 16.8.2020!

MAO-1024x1024

Oznake: , , ,

PREBERITE TUDI