Znanje

IZKORISTITE OBNOVLJIVE NARAVNE VIRE IN ZMANJŠAJTE RAČUN ZA OGREVANJE

Ste že naveličani visokih položnic za ogrevanje in novic o skoku cen energentov? Letos smo bili priča zgodovinsko visokim cenam. Slaba volja zaradi visokih stroškov ogrevanja in nepričakovanih poračunov se širi med gospodinjstvi po vsej Sloveniji. Razumemo vašo nezadovoljstvo, saj so cene ogrevanja to zimo šle v nebo, hkrati pa je bila tudi kurilna sezona izredno dolga.
markus-spiske-ms6N-gBtbCQ-unsplash

Ko govorimo o ogrevanju, veliko ljudi najprej pomisli na visoke stroške. Kaj pa če bi vam zaupali, da obstaja ogrevanje, ki je ne le okolju prijazno in udobno, ampak tudi ugodno in neodvisno od nihanja cen energentov? Za toplotno črpalko KRONOTERM ste že najbrž slišali, a morda ne poznate vseh razlogov, zakaj je sinonim za najbolj ugodno ogrevanje.

 

V zadnjem času je ogrevanje s toplotnimi črpalkami postalo vse bolj priljubljeno, saj omogoča visoke prihranke in obenem prispeva k trajnostnemu načinu življenja. S pomočjo toplotne črpalke je mogoče izkoristiti brezplačno energijo, doseči nizke stroške vzdrževanja ter hkrati izvajati ogrevanje in hlajenje v eni napravi. Poleg tega je na voljo tudi subvencija Eko sklada, ki finančno spodbuja uporabo okolju prijaznih sistemov ogrevanja, kot so toplotne črpalke.

 

Eden izmed najpomembnejših faktorjev, ki omogoča visoke prihranke pri ogrevanju s toplotno črpalko, je uporaba brezplačne energije. Toplotna črpalka izkorišča naravne vire, kot so zrak, voda ali zemlja, za pridobivanje toplote, potrebne za ogrevanje objektov. To pomeni, da se izogne uporabi fosilnih goriv, kar prispeva k zmanjšanju stroškov energije in zmanjšanju ogljičnega odtisa. Toplotne črpalke KRONOTERM so izjemno učinkovite in imajo visok izkoristek. Višji izkoristek toplotne črpalke pomeni manjši električni vložek za generiranje več toplote, kar dodatno zmanjšuje stroške ogrevanja.

 

Poleg tega je uporaba toplotne črpalke tudi ekonomična glede na stroške vzdrževanja. S toplotno črpalko se lahko poslovite od letnih stroškov čiščenja dimnika, saj pri delovanju toplotne črpalke ni izpustov dimnih plinov. Prav tako se izognete stroškom prevoza goriva, saj toplotna črpalka izkorišča obnovljive vire energije. Stroški vzdrževanja so minimalni, pri čemer je potrebno le priporočeno preventivno servisiranje enkrat letno za ohranjanje optimalnega delovanja in preprečevanje morebitnih težav.

 

Prednost toplotnih črpalk je tudi v njihovi vsestranskosti. Poleg ogrevanja prostorov in segrevanja sanitarne vode, omogoča toplotna črpalka tudi učinkovito hlajenje prostorov. S tem se izognete dodatnim stroškom nakupa in namestitve klimatske naprave, saj toplotna črpalka zagotavlja udobno in učinkovito hlajenje brez potrebe po ločenih napravah. Poleg tega z odstranitvijo dodatnih naprav s fasad izboljšate izgled vašega objekta.

 

Pomembno je omeniti tudi subvencijo Eko sklada, ki je na voljo za nakup toplotne črpalke. Subvencija spodbuja uporabo okolju prijaznih sistemov ogrevanja in omogoča finančno pomoč pri investiciji v toplotno črpalko. Vse toplotne črpalke KRONOTERM so na seznamu toplotnih črpalk, ki so upravičene do subvencije Eko sklada.

 

alexander-grey-tn57JI3CewI-unsplash

Končajte z visokimi stroški ogrevanja že danes! Preidite na učinkovito rešitev z lastno toplotno črpalko. Stopite v stik z nami na info@kronoterm.com ali na 080 23 22.


Oznake: , ,

PREBERITE TUDI