Novice

KRONOTERM NA VEČEROVI ENERGETSKI KONFERENCI ZELENA TRANSFORMACIJA

V četrtek, 11. 10. 2023, smo bili prisotni na Večerovi energetski konferenci Zelena transformacija. Poleg številnih govorcev, je vodja razvoja, Franc Marovt, predstavil temo o prihodnosti toplotnih črpalk in zakaj verjamejo, da so edina pot k ogljični nevtralnosti ogrevanja objektov. Poleg tega je sodeloval tudi pri okrogli mizi z naslovom “BIVAMO SAMOZADOSTNO IN TRAJNOSTNO”.
image00004

V svojem nagovoru je izpostavil problem ogrevanja objektov v Evropi, ki predstavlja velik del ogljičnega odtisa. Kljub obnovi objektov in novogradnjam se ta problem ne zmanjšuje. Ogljični odtis ima škodljive učinke na zdravje in podnebne spremembe, zato je nujno poiskati rešitve.

 

V Evropski uniji je treba do leta 2030 korenito obnoviti 35 milijonov objektov, kar pomeni 10.000 objektov na dan. To zahteva izboljšanje energetske učinkovitosti objektov, vgradnjo toplotnih črpalk, gradnjo dodatnih proizvodnih zmogljivosti električne energije iz obnovljivih virov ter ozaveščanje javnosti. Vsi skupaj lahko s temi rešitvami pomagamo zmanjšati ogljični odtis objetkov.

 

Pomembno je povečati pridobivanje električne energije iz obnovljivih virov, vendar to samo po sebi ni dovolj. Toplotne črpalke predstavljajo najboljšo rešitev za ogrevanje objektov, saj večino potrebne energije pridobijo iz okolice, uporabljajo energijo iz obnovljivih virov. Z njihovo uporabo lahko zmanjšamo uporabo fosilnih virov za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode ter omogočimo učinkovitejšo uporabo drugih tehnologij za shranjevanje energije.

 

KRONOTERMU se ukvarjamo s razvojem, raziskavami in proizvodnjo kakovostnih in zanesljivih toplotnih črpalk. Ponujamo inovativne rešitve, ki omogočajo velike prihranke in trajajo desetletja. Poleg tega zagotavljamo celovite kakovostne storitve, ki vključujejo načrtovanje, dobavo, postavitev in vzdrževanje naprav skozi celotno življenjsko dobo.

image00002
image00006
image00007
image00011

Če bi želeli imeti varno, ugodno, brezskrbno in naravi prijazno ogrevanja, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte na info@kronoterm.com ali na 03 703 16 20.


Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI