KRONOTERM na Večerovi energetski konferenci Zelena transformacija

V četrtek, 11. 10. 2023, smo bili prisotni na Večerovi energetski konferenci Zelena transformacija. Poleg številnih govorcev, je vodja razvoja, Franc Marovt, predstavil temo o prihodnosti toplotnih črpalk in zakaj verjamejo, da so edina pot k ogljični nevtralnosti ogrevanja stavb. Poleg tega je sodeloval tudi pri okrogli mizi z naslovom “BIVAMO SAMOZADOSTNO IN TRAJNOSTNO”.

V svojem nagovoru je izpostavil problem ogrevanja stavb v Evropi, ki predstavlja velik del ogljičnega odtisa. Kljub obnovi stavb in novogradnjam se ta problem ne zmanjšuje. Ogljični odtis ima škodljive učinke na zdravje in podnebne spremembe, zato je nujno poiskati rešitve.

V Evropski uniji je treba do leta 2030 korenito obnoviti 35 milijonov stavb, kar pomeni 10.000 stavb na dan. To zahteva izboljšanje energetske učinkovitosti stavb, vgradnjo toplotnih črpalk, gradnjo dodatnih proizvodnih zmogljivosti električne energije iz obnovljivih virov ter ozaveščanje javnosti. Vsi skupaj lahko s temi rešitvami pomagamo zmanjšati ogljični odtis stavb.

Pomembno je povečati pridobivanje električne energije iz obnovljivih virov, vendar to samo po sebi ni dovolj. Toplotne črpalke predstavljajo najboljšo rešitev za ogrevanje stavb, saj večino potrebne energije pridobijo iz okolice, uporabljajo energijo iz obnovljivih virov. Z njihovo uporabo lahko zmanjšamo uporabo fosilnih virov za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode ter omogočimo učinkovitejšo uporabo drugih tehnologij za shranjevanje energije.

V KRONOTERMU se ukvarjamo s razvojem, raziskavami in proizvodnjo kakovostnih in zanesljivih toplotnih črpalk. Ponujamo inovativne rešitve, ki omogočajo velike prihranke in trajajo desetletja. Poleg tega zagotavljamo celovite kakovostne storitve, ki vključujejo načrtovanje, dobavo, postavitev in vzdrževanje naprav skozi celotno življenjsko dobo.

 

Utrinki: