10 razlogov, ZAKAJ JE TOPLOTNA ČRPALKA DOBRA IZBIRA

Razlogov, zakaj je toplotna črpalka odlična izbira, je ogromno. Predstavljamo deset najpomembnejših.

 1. NAJCENEJŠI NAČIN OGREVANJA

  Zakaj je toplotna črpalka najugodnejši način ogrevanja? Investicija se povrne v le nekaj letih, vsakoletni prihranki so veliki. V življenjski dobi toplotne črpalke, kar je nekje do 15 let (nekatere naše TČ štetejo še precej let več), lahko prihranite za nov družinski avtomobil povprečnega cenovnega razreda! Toplotna črpalka vključuje tri sisteme v enem – ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode.

 2. BREZSKRBNA TOPLINA

  Če ste radi brezskrbni in se nimate časa ukvarjati z ogrevanjem, je izbira toplotne črpalke prava rešitev. Pri ogrevanju s toplotno črpalko je vedno toplo brez najmanjšega napora. Si predstavljate, da ni potrebnega nobenega čiščenja in čakanja na ugodni nakup, pregled dimnika ali zalogo surovin pri katerem od drugih energentov? S toplotno črpalko si boste to z lahkoto predstavljali in tudi izkusili! 

 3. OKOLJU PRIJAZNO OGREVANJE

  Naredite nekaj zase in za svojo družino, obenem pa še nekaj lepega za naš planet. Poznate tisti dober občutek, ko naredite nekaj prav? Ponos ob lepih gesti, besedi ali dejanju? Z nakupom toplotne črpalke lahko pripomorete k ohranitvi našega okolja, saj za delovanje izrablja obnovljive vire in ne proizvaja okolju škodljivih trdnih delcev, ki vplivajo tudi na vaše zdravje. 

 4. TEHNOLOŠKO NAPREDEN SISTEM

  Inovacije poganjajo tehnologijo in navsezadnje svet! Imeti v svojem domu tehnologijo, ki so jo razvili slovenski strokovnjaki, ni kar tako. V svetu toplotnih črpalk je naša tehnologija v svetovnem vrhu! Če imate v žepu telefon z najzmogljivejšo kamero, zakaj ne bi imeli doma še toplotne črpalke z najnovejšo tehnologijo in si s tem olajšali življenje in bivanje?  

 5. MOŽNOST SUBVENCIONIRANEGA NAKUPA

  Dobre prakse in dejanja se obrestujejo!  Ni veliko možnosti, kjer se vam ob nakupu del vsote povrne nazaj. Ob nakupu toplotnih črpalk imate zaradi prispevka pri uporabi obnovljivih virov energije možnost subvencije Eko Sklada. Prihranite lahko celo do 5000 evrov! Višina subvencija je sicer odvisna od vrste toplotne črpalke in občine bivanja. 

 6. IZJEMNA ZANESLJIVOST

  Zakaj je toplotna črpalka Kronoterm izredno zanesljiva? Eden izmed razlogov, da so naše toplotne črpalke izredno zanesljive, je dejstvo, da imamo svoj lasten razvoj, laboratorij in proizvodnjo, kar nam omogoča odpravo potencialnih napak, še preden pride toplotna črpalka k vam domov. Poleg tega lahko njeno delovanje spremljate tudi preko telefona ali računalnika.

 7. MALO VZDRŽEVANJA

  Toplotne črpalke praktično ne potrebujejo nobenega posebnega vzdrževanja. Razen preklopa načina ogrevanja iz zimskega na poletni režim in obratno, je potreben zgolj letni vzdrževalni pregled toplotne črpalke.  

 8. MOŽNOST VEZAVE NA OBSTOJEČI SISTEM

  Pri ogrevanju s toplotno črpalko v kurilnici ni potrebnih veliko posegov, možna je tudi vezava na obstoječi sistem. Na toplotno črpalko se lahko priključi drug ogrevalni vir (kotel na drva, olje, plin), enako kot na klasični bojler.

 9. MOŽNI SO RAZLIČNI NAČINI OGREVANJA

  Nekateri zmotno menijo, da je toplotna črpalka primerna zgolj za talno ogrevanje. To ne drži, saj toplotna črpalka omogoča delovanje pri večih načinih ogrevanja – tako zračnem, talnem kot tudi radiatorskem. Pomembna je le pravilna izbira vrste toplotne črpalke glede na način ogrevanja. 

 10. TOPLINA VEDNO IN POVSOD

  Pozabite na ‘šparanje’! S toplotno črpalko boste imeli vaš dom vedno ogrevan, sanitarno vodo dovolj toplo, ne glede na to, ali bo zunaj 0ºC ali pa -20ºC. Vsi prostori bodo enako topli, vaše bivanje pa udobno in brezskrbno. Ne glede ali imate radi 22 °C ali 26 °C. Toplotna črpalka zmore vse.

 

Še vedno ne veste zakaj toplotna črpalka? Prepričani smo, da bi lahko bila toplotna črpalka vaša nova družinska članica! Preberite izkušnje naših zadovoljnih uporabnikov, ki so nam podali mnenje iz prve roke.  

 

Preberite si še:

Preostale reference naših zadovoljnih uporabnikov

Kako sploh deluje toplotna črpalka?

Se trenutno ogrevate s pomočjo oljne peči in vas zanima koliko bi prihranili?

Kaj morate vedeti pred nakupom?

Katero toplotno črpalko izbrati?

 

_________________________

Stopite v stik z nami

 • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
  Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo