Novice

OBISKAL NAS JE PREDSEDNIK VLADE DR. ROBERT GOLOB

Dan pred slavnostnim praznovanjem 30. obletnice podjetja sta nas z obiskom počastila predsednik vlade dr. Robert Golob in minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer.
KT_ObiskPV047

Skupaj z vodstvom podjetja sta si ogledala podjetje s proizvodnjo ter razvojni laboratorij. Na krajšem sestanku so med drugim spregovorili o energetski strategiji Slovenije na področju ogrevanja. Veseli smo, da s predsednikom vlade delimo načela pomena prehoda na zeleno energijo. Obisk predstavnikov vlade so spremljali tudi državni in komercialni mediji.

 

Predsednik vlade je ob obisku povedal: “Danes sem si ogledal proizvodnjo podjetja KRONOTERM. KRONOTERM je eno od, ampak v resnici največje slovensko podjetje za izdelavo toplotnih črpalk z dolgoletno tradicijo, družinsko podjetje, ki je prerastlo slovenske okvirje že zdavnaj in je uspešno v celi Evropi. Predvsem je podjetje, ki ves čas vlaga v razvoj in nove trende. Z zelenim prebojem, ki je nujen in z energetsko krizo, ki je pred vrati, smo v Sloveniji lahko samo veseli, da imamo tako podjetje prav pri nas, ker bo zeleni prehod za marsikoga tudi bolj enostaven.”

KT_ObiskPV071

Na sestanku so se med drugim pogovarjali tudi o možnostih, da postane naše podjetje eden od nosilcev preobrazbe, da se čimprej rešimo odvisnosti od ruskega plina. Beseda je tekla tudi o prestrukturiranju sistemov daljinskega ogrevanja. Predsednik vlade je poudaril, da imamo v Sloveniji znanje, da bomo lažje izpeljali zeleni prehod ter osamosvojitev od ruskega plina.

KT_ObiskPV038

Direktor podjetja Bogdan Kronovšek je ob obisku izkazal pozitivno stran tega obiska. “V KRONOTERMU smo veseli in počaščeni tega obiska, tako vrha slovenske vlade in ministra Bojana Kumra. Oba zelo cenimo, saj prihajata iz področja energetike, na katerem tudi mi delujemo. V KRONOTERMU že 30 let razvijamo rešitve na področju toplotnih črpalk. Te rešitve so odlično orodje pri zeleni tranziciji oz. razogljičenju sektorja ogrevanja kot tudi doseganja cilja čim višje energetske neodvisnosti Slovenije na področju ogrevanja.” 

KT_ObiskPV059

Dr. Robert Golob nam je ob obisku izkazal tudi čestitke ob našem jubileju: ”Rad bi čestital vsem zaposlenim, tudi vodstvu podjetja KRONOTERM za vse dosežke v zadnjih 30 letih. Ne čestitam samo kot predsednik vlade, ampak predvsem kot zadovoljna stranka, kot zelo zadovoljna stranka. So dejansko najboljši, ne samo najboljši v Sloveniji, ampak tudi širom po Evropi. Z velikim veseljem sedaj v novi funkciji prihajam v taka podjetja, ki imajo na eni strani družinsko tradicijo, po drugi strani pa so med najboljšimi v Evropi. Če bi bila cela Slovenija taka, potem bi nam bilo bistveno lažje.

KT_ObiskPV085

Če bi si želeli imeti brezskrben sistem ogrevanja vašega doma, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte na info@kronoterm.com ali na 03 703 16 20.

PREBERITE TUDI