Novice

KRONOTERMU 1. NAGRADA ZA INOVACIJO SPODNJE SAVINJSKE REGIJE 2018

Razvojna agencija Savinja je v torek, 18. 6. 2019, nagradila najboljše inovatorje iz regije za leto 2018, 1. nagrada je pripadla KRONOTERM-ovi razvojni ekipi, ki jo je v imenu sodelavcev prevzel Franc Marovt.
inovator-18-1024x670

S slavnostno podelitvijo priznanj in nagrad, ki je bila tokrat organizirana v prostorih podjetja KRONOTERM d.o.o. na Gomilskem, je bil zaključen razpis »Inovator leta Spodnje Savinjske 2018«, kjer so občine Spodnje Savinjske doline in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec s strokovno pomočjo Razvojne agencije Savinja podelili priznanja petim najboljšim inovacijam lokalnega okolja za preteklo leto.

Prvo nagrado za hibridno toplotno črpalko Krono Multi S je v imenu razvojne ekipe KRONOTERM-a prevzel Franc Marovt.

KRONOTERM-ovo ekipo inovatorjev, ki so zaslužni za vrhunsko toplotno črpalko KRONO MULTI S, sestavljajo: Franc Marovt, Robi Jakob, Žiga Topovšek, Amadej Kumer, Đorđe Kojičič, Primož Kugler, Luka Rednak, Nejc Kosednar in Blaž Ločnikar.

Drugo mesto so osvojili inovatorji iz podjetja Sico za Drobilnik SD45. Kot tretje uvrščena je bila inovacija neodvisnih inovatorjev, ki so se na razpis prijavili z inovacijo Človeški HAND MANAGER. Iz podjetja SIP pa prihajajo inovatorji, ki so zasedli četrto in peto mesto. In sicer gre za inovaciji Pobiralni zgrabljalnik vlečene izvedbe – AIR 500 T ter Nadzor odsesovalnega sistema v varilnici.

Na aktualnem razpisu je sodelovalo 16 inovacij, od katerih jih je bilo 9 skupinskih, tako da je pri razvoju prijavljenih inovacij sodelovalo 36 inovatorjev.

O KRONO MULTI S

KRONO MULTI S je KRONOTERM-ova hibridna toplotna črpalka z ultra tihim delovanjem in možnostjo izkoriščanja različnih toplotnih virovKRONO MULTI S je hibridna naprava, kar pomeni, da za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, toploto črpa iz zraka in/ali zemlje. Hkrati pa jo odlikuje izredno tiho delovanje, saj je pri delovanju tišja od delovanja gospodinjskega hladilnika. Gre za nov ekološki in varčen ogrevalni sistem, ki za ustvarjanje brezplačne energije uporablja obnovljiv vir zraka in zemlje. Preklapljanje se izvede glede na to, katera možnost je v danem trenutku ugodnejša in energetsko učinkovitejša.

inovator-18-1024x670
inovator 2
inovator 3
inovator 4
inovator 5

Kot primarni vir toplote izkorišča toploto zemlje, ob morebitnih ugodnejših temperaturah zraka, pa preklopi in kot vir toplote izkorišča zunanji zrak. S tem preusmerjanjem sistem doseže največjo učinkovitost z minimalnim naporom.

inovator 6
inovator 7
inovator 8
inovator 9
inovator 10
inovator 13
inovator 14
inovator 15
inovator 16

Oznake: , , , ,

PREBERITE TUDI