ReferenceReference

DUBLIN PREHAJA NA TOPLOTNE ČRPALKE ZA TRAJNOSTNO OGREVANJE STANOVANJ

Dominick Street v Dublinu je primer urbanistične prenove, ki združuje sodobno arhitekturo, okolju prijazne rešitve in visoke standarde bivanja. Ta inovativni projekt revitalizira središče mesta in prikazuje, kako učinkovite in trajnostne tehnologije, kot so KRONOTERMOVE toplotne črpalke, izboljšujejo kakovost življenja v večstanovanjskih stavbah.
2_DOMINIC_Street_26092022_103-Large

Dominick Street v Dublinu je postal svetel primer urbanistične prenove, ki združuje sodobno arhitekturo, okolju prijazne rešitve in visoke standarde bivanja. Večstanovanjska stavba, ki jo je mestni svet Dublina postavil z namenom oživitve središča, predstavlja vrhunski projekt, ki izboljšuje kakovost življenja v mestnem jedru in postavlja smernice za prihodnje obnove.

Prehod na okolju prijazno ogrevanje tudi v večstanovanjskih stavbah

V skladu s smernicami za trajnostni razvoj se mestni svet Dublina oddaljuje od tradicionalnih oblik ogrevanja na plin ali kurilno olje in prehaja na toplotne črpalke. Projekt Dominick Street je primer, kako lahko trajnostne rešitve integriramo v urbani razvoj ter ustvarimo udobno in okolju prijazno bivalno okolje. Ta projekt, ki predstavlja model za prihodnje obnove v Dublinu, kaže potencial tehnologije toplotnih črpalk za učinkovito in trajnostno ogrevanje večstanovanjskih stavb. Za ogrevanje 67 stanovanj in poslovnih prostorov ter za zagotavljanje tople sanitarne vode so tako izbrali KRONOTERMOVE toplotne črpalke ADAPT, ki združujejo učinkovitost in visoke temperature.

dominick2
dominick5
dominick6

Sodobna arhitektura obnavlja nekoč prestižno območje

Prvi stanovanjski objekt je tukaj zgradila družina Dominick, po kateri je ulica dobila ime, zgrajen pa je bil leta 1750. Nekdaj modno stanovanjsko območje je sčasoma zapadlo v propad, mnoge velike hiše pa so postale večstanovanjski objekti.

 

V želji po revitalizaciji so stare zgradbe porušili in jih nadomestili s sodobno arhitekturo, ki vključuje 67 socialnih stanovanjskih enot, skupnostni center ter trgovske in poslovne prostore v pritličju. Pod njimi so kletne garaže, shrambe in kotlovnice.

 

Stanovanja so postavljena nad nivojem ulice, z dvema glavnima stopniščema, ki vodita do urejenega dvorišča v prvem nadstropju, kjer so vhodi v stanovanjski blok. Zasebni balkoni, obrnjeni proti Dominick Street, nudijo dodatno zaščito pred hrupom in zagotavljajo prijetno bivanje.

Dominic St MCC1 Plant Buffers
Dominic St MCC1 Roof
MCC1 ADAPT 2 x 0416
MCC1 ADAPT 0724

Toplotne črpalke za udobno in trajnostno bivanje

Srce projekta je v inovativnem sistemu ogrevanja. Vsaka od sedmih kotlovnic je povezana z dvema toplotnima črpalkama KRONOTERM ADAPT 0416 v kaskadnem sistemu in eno toplotno črpalko ADAPT 0724, kar zagotavlja dovolj energije za ogrevanje povprečno devetih stanovanj na blok. Vsaka kotlovnica ima tudi 1200-litrski bojler za toplo vodo, ki zagotavlja neprekinjeno oskrbo s toplo vodo za vse prebivalce.

 

Če bi želeli imeti varno, ugodno, brezskrbno in naravi prijazno ogrevanje, potrebujete dodatne informacije ali bi želeli osebno svetovanje, nas kontaktirajte tukaj.


Oznake: , , , , ,