Spoznajte toplotno črpalko Adapt kar doma!

 

Bi radi videli, kako bi toplotna črpalka pristajala v vaš dom? Kronoterm vam to omogoča!

Pred nakupom toplotne črpalke je vsak bodoči uporabnik nekoliko negotov glede tega, kako bo ta izgledala v njegovem domačem okolju. Za vas smo ustvarili preprost način brezplačne postavitve toplotne črpalke v vaš dom. Postavitev, izgled in velikost toplotne črpalke Adapt, direktno v vašem domu, si lahko enostavno ogledate s pomočjo naše najnovejše aplikacije Kronoterm AR.

 

 

Aplikacijo Kronoterm AR si lahko prenesete na svojo mobilno napravo ali tablico, obvezna oprema pa je kamera. Do aplikacije lahko dostopate preko Androidove trgovine “Trgovina Play” ali preko Applove trgovine “App Store“. Klik na spodnji ikoni vas bo pripeljal direktno do naše aplikacije:

  

 

Kaj sploh je AR aplikacija in za kaj je uporabna?

AR je kratica za Augumented Reality, kar v slovenščino prevedemo v “obogatena resničnost”. Aplikacija AR s pomočjo kamere na mobilni napravi nudi ogled navideznih elementov v resničnem okolju. Če poenostavimo, aplikacija bo preko kamere pregledala vaš prostor in nato vanj vstavila sliko želenega predmeta kot bi izgledal, če bi ga dejansko postavili v prostor. Kronotermova AR aplikacija vam torej nudi enostavno postavitev notranje in zunanje enote toplotne črpalke Adapt v katerikoli prostor pri vas doma. Odločitev za vgradnjo toplotne črpalke je tako še bolj informirana, saj vam nudi gotovost glede izgleda le-te v vašem domačem okolju.

 

 

Kako uporabljati aplikacijo Kronoterm AR?

 1. V Androidovi trgovini “Trgovina Play” ali Applovi trgovini z aplikacijami “App Storepoiščite Kronotermovo aplikacijo “Kronoterm AR” in jo prenesite na svojo mobilno napravo, ki mora biti opremljena s kamero.
 2. Zaženite aplikacijo “Kronoterm AR” in se poigrajte z vsemi funkcijami, ki jih aplikacija ponuja.
  • S klikom na posamezno enoto toplotne črpalke Adapt si lahko preberete osnovne informacije o zunanji ali notranji enoti.
  • Klik na “TRY IN SPACE” vas bo pripeljal do glavne funkcije aplikacije, kjer lahko preizkusite izgled toplotne črpalke v želenem okolju.
   V tem koraku je uporaba kamere obvezna, torej morate aplikaciji dovoliti dostop za uporabo kamere.
   Sledite navodilom na ekranu, posebej pri vzpostavitvi “ravnotežja”. To pomeni, da mobilno napravo fizično premikate v smeri kot je predstavljena na ekranu – z njo krožite in nato premikate levo in desno.
 3. Uživajte v uporabi aplikacije iz udobja vašega naslonjača!

 

Kaj potrebuje aplikacija Kronoterm AR, da učinkovito deluje?

 • Sistem, ki podpira uporabo AR

Vaša mobilna naprava mora podpirati uporabo AR (Augumented Reality) – načeloma so to kvalitetnejše naprave, ki niso starejše od dveh let. V kolikor aplikacije Kronoterm AR v trgovini za aplikacije ne najdete, to pomeni, da vaša mobilna naprava aplikacije žal ne podpira. Znamka naprave je lahko poljubna, saj je naša aplikacija ustvarjena tako za uporabnike Androidovega operacijskega sistema kot tudi za uporabnike Applovega.

 • Kamera

Ključna za delovanje aplikacije je kamera na mobilni napravi. Po vsej verjetnosti vam to ne bo predstavljajo problema, saj ima dandanes večina mobilnih naprav že vgrajeno kamero.