Premium produkti

Zgodba o uspehu podjetja Kronoterm se nadaljuje. Leta 2012 je naša sanitarna toplotna črpalka TČ2VZRT/E-321ECO NT, na švicarskem inštitutu osvojila najboljši rezultat učinkovitosti med vsemi merjenimi toplotnimi črpalkami različnih proizvajalcev. Po standardu EN 16147 (A15 / W10-55), ki se je v zadnjih dveh letih že uveljavil pri vseh proizvajalcih, je toplotna črpalka dosegla grelno število 3,1.

V mesecu juliju 2015 pa smo ob jubilejni 25-letnici prisotnosti na tržišču, s sanitarno toplotno črpalko KRONOTERM WP2 LF-301E ponovili uspeh in presegli mejnik, ki ga na tem inštitutu med testiranimi toplotnimi črpalkami ni dosegel še nihče! Po standardu EN 16147 (A20 / W10-55) so dosegli najvišji rezultat med vsemi proizvajalci in sicer COP kar 3,8! Rezultati testa so vidni na www.wpz.ch

V mesecu Januarju pa smo mejnike učinkovitosti postavili še višje! Prvi med konkurenti smo dosegli magični koeficient učinkovitosti 4,0 s toplotno črpalko WP2 LF-302E, za kar smo pridobili tudi TÜV certifikat.

Kaj rezultat pomeni za končnega uporabnika?

Gole številke končnemu uporabniku ne morejo predstaviti uporabnosti, ki jo takšna toplotna črpalka nudi. Po konstrukcijskih izboljšavah modela ECO, je sedaj možno segreti enako količino vode še z več kot 10 % manjšimi stroški kot do sedaj. Razlika med ogrevanjem sanitarne vode s toplotno črpalko in segrevanjem s konvencionalnim virom ogrevanja je sedaj še večja v prid toplotnim črpalkam. Prav tako so zmanjšali tudi porabo elektrike v stanju pripravljenosti za dodatnih 22 %. Vaši prihranki so tako lahko še večji!

Kaj rezultat pomeni za podjetje Kronoterm?

Imeti najboljšo toplotno črpalko na trgu je vsekakor velik privilegij, ampak za ta privilegij je bilo potrebno ogromno truda. Rezultat potrjuje vložen trud razvoja v obliki iskanja vedno boljših in kakovostnejših rešitev, vedno bolj učinkovitih komponent z mislijo na čimbolj enostavno upravljanje za končnega uporabnika. V novih proizvodnih prostorih je še bolj poskrbljeno za nadzorovan in kakovosten proces proizvodnje. S tako dobrimi produkti se odpirajo nova prodajna vrata v tujini, prav tako pa je tudi vedno več slovenskih kupcev, ki cenijo tehnološko dovršene izdelke in si želijo s kupljeno napravo velike prihranke. Kljub najboljšim rezultatom, se razvoj sanitarnih toplotnih črpalk nadaljuje. Po besedah lastnika podjetja g. Rudija Kronovška je sanitarna toplotna črpalka produkt, ki bi ga moral imeti vsak dom. Z uporabo toplotne črpalke Kronoterm varčujemo in se borimo za bolj čisto okolje (zmanjšujemo ogljični odtis v ozračju), z nakupom pa podpiramo slovenska delovna mesta. Izkušnje strank in število montiranih naprav po domovih jasno kažejo, da je to produkt vreden zaupanja.