Lasten razvoj in proizvodnja

NENEHEN RAZVOJ JE KLJUČ DO USPEHA!

Kronoterm d.o.o. vedno vodi želja po nenehnem razvoju vse bolj učinkovitih, okolju prijaznih in zanesljivih naprav, ki odgovarjajo zahtevam uporabnikov. Zato imamo trenutno v svojem programu več kot 70 različnih modelov sanitarnih toplotnih črpalk in več kot 90 modelov ogrevalnih toplotnih črpalk KRONOTERM ter vrsta specialnih rešitev za naše OEM kupce. Ekipa visoko usposobljenih inženirjev, ki skrbi za stalne izboljšave serijskih naprav in za razvoj novih generacij toplotnih črpalk in posebnih industrijskih sistemov. Pri tem uporabljamo napredno in sodobno tehnologijo, ki vključuje vrhunska orodja za načrtovanje, konstrukcijo in testiranje naprav. Poleg lastnega razvoja podjetje intenzivno in neposredno sodeluje tudi pri razvoju in izboljšavi določenih komponent hladilnih sistemov s priznanimi podjetji, kot so: Alfa laval, Honeywell, Tecumseh, Copeland, Ebm Papst, Ziehl Abegg, itn. Za ergonomičnost funkcionalnost oblike in všečen sodoben design skrbi dolgoletni zunanji sodelavec profesor Smrdelj z Akademije za industrijsko oblikovanje.

LASTEN LABORATORIJ

Učinkovito delovanje in zanesljivost sta osnova za dolgoročno delovanje izdelka. Ker v podjetju svoje poslanstvo gradimo na zanesljivosti in kakovosti, imamo lasten razvojni laboratorij, v katerem poteka razvoj in preizkušanje novih izdelkov. V laboratoriju velikosti preko 300 m2 z dvema velikima testirnima komorama in tremi zelo natančnimi kalorimetričnimi postajami bo od sedaj možno izvajati najzahtevnejše meritve energetske učinkovitosti toplotnih črpalk v širokem območju pogojev delovanja. Investicija v samo merilno opremo je presegla pol milijona evrov, vendar bo po besedah vodje laboratorija omogočala res vrhunsko raziskovalno delo, nujno za razvoj novih, še boljših toplotnih črpalk. Pri tem je še posebej izpostavil naslednji pomen novega laboratorija za razvoj novih izdelkov:

  • Merjenje v skladu z vsemi veljavnimi standardi in direktivami na področju toplotnih črpalk (EN 14511, EN 14825, Direktive EU 811/2013, 812/2013, 813/2013, 814/2013 ter EN12102). S temi standardi lahko merimo vse parametre, ki so zahtevani pri toplotnih črpalkah.
  • Sprotno prilagajanje prototipnih izdelkov glede na dobljene rezultate meritev
  • Nemoteno testiranje produktov (neodvisna uporaba testnih komor glede na kapacitete proizvodnje)
  • Od januarja 2016 dalje možnost izvajanja akreditiranih meritev v sodelovanju z eno najbolj priznanih neodvisnih inštitucij za izvajanje meritev učinkovitosti toplotnih črpalk – TÜV Rheinland

Velik pomen ima laboratorij tudi za samo proizvodnjo toplotnih črpalk:

  • Omogoča nemoteno izvajanje funkcionalnih testiranj končnih produktov,
  • Hitrejši in učinkovitejši razvojni proces
  • Serijski produkti zaradi natančnih meritev, izboljšanega razvojnega procesa in postopka izdelave manj odstopajo od laboratorijskih meritev
  • Spremembe v materialu ali proizvodnem procesu se lahko tekoče testirajo .

Kot podjetje za celoto pa ta pridobitev pomeni:

  • Možnost razvoja novih generacij najučinkovitejših toplotnih črpalk (dodatne testne zmogljivosti vplivajo na boljše testne rezultate)
  • Še zanesljivejše toplotne črpalke z daljšo življenjsko dobo, saj se lahko testirajo v vseh realnih vremenskih pogojih, testira pa se lahko tudi vzdržljivost v življenjski dobi naprav.

LASTNA PROIZVODNJA IZREDNA FLEKSIBILNOST

Z odzivno in fleksibilno proizvodnjo, z dovršenimi tehnološkimi procesi in 100% končno kontrolo, je zagotovljena visoka kakovost in zanesljivost tako serijskih naprav kot različnih sistemov, ki so prilagojeni specifičnim strankinim zahtevam. Tovrstne prednosti proizvodnje omogočajo hitre implementacije izboljšav serijskih naprav in hiter zagon proizvodnje novo razvitih sistemov. Pri proizvodnji za dosego najboljših rezultatov uporabljamo izključno kakovostne in izjemno zanesljive komponente evropskih proizvajalcev Copeland, Swep, Alfa laval, Honeywell, Danfoss, EBM, Ziehl abbeg, Carel itn. Vse ogrevalne toplotne črpalke so 100% testirane.