Bogate izkušnje, tradicija, vizija in poslanstvo

ZGODOVINA PODJETJA

RUDI KRONOVŠEK, ustanovitelj in sedanji prokurist podjetja Kronoterm d. o. o. (prej Termo-tehnika d.o.o.), ki dela na področju toplotnih črpalk že preko 43 let, se je že kot štipendist zaposlil v Gorenju, kjer je takoj po diplomi na ljubljanski Fakulteti za strojništvo prevzel razvoj zamrzovalnih skrinj. V času prve energetske krize v začetku 70. let je bil pobudnik proizvodnega programa toplotnih črpalk v Gorenju. Razvil je prvo generacijo serijsko izdelanih sanitarnih toplotnih črpalk. Z razpadom Gorenja RR in ukinitvijo določenih oddelkov, predvsem razvojnih, se je odločil za samostojno pot in tako leta 1990 ustanovil podjetje Termo-tehnika d.o.o.

V manjšem gospodarskem poslopju si je s tremi sodelavci uredil začasno delavnico in zasnoval popolnoma novo generacijo sanitarnih toplotnih črpalk. Prve serije toplotnih črpalk so bile v modularni izvedbi za montažo na bojlerje in to predvsem za pogodbenega kupca – tovarno bojlerjev Lentherm Invest. Začetne količine so bile med 70 in 100 enotami letno. Z izkušnjami in ustreznim znanjem s področja hladilnih sistemov je Termo-tehnika svoje delovanje razširila tudi na druge programe, kot so hladilne komore, sušilne naprave za sušenje lesa in sena, hladilne naprave za hlajenje vina, industrijske hladilne naprave in sisteme, izkoriščanje odpadne toplote itn. Tehnologijo hladilnih sistemov za hlajenje vina je podjetje razvijalo še naprej in tako do sedaj s celotno tehnologijo hlajenja in nego vina opremilo nekaj sto malih in tudi nekaj velikih vinarjev.

Z vse večjim zanimanjem za sanitarne toplotne črpalke je podjetje v drugi polovici 90. let razširilo program z modernimi, lepo oblikovanimi funkcionalnimi izdelki, povečalo število zaposlenih in se aktivno usmerilo v promocijo in trženje, pri čemer je doseglo lep uspeh, saj so se količine letno povečevale od 30 do 40 odstotkov. Poleg trgovcev in monterjev so bili med večjimi kupci ves čas prisotni: Gorenje GTI, Gorenje Tiki, Termotehnika iz Novega mesta in Lentherm Invest iz Lenarta. Po večletnem testiranju in certificiranju naprav na inštitutu SIQ za preverjanje varnosti in ustreznosti naprav je podjetje Termo-tehnika leta 2004 podpisalo pogodbo o dobavi toplotnih črpalk enemu največjih evropskih proizvajalcev bojlerjev – Austria Email, ki še danes predstavlja večji del njihovega izvoza. V letu 2010 je ustanovitelj in dosedanji direktor Rudi Kronovšek predal vodenje družinskega podjetja sinu Bogdanu Kronovšku, sam pa še naprej nudi pomoč podjetju in skrbi za zadovoljstvo uporabnikov toplotnih črpalk in drugih izdelkov.

POSLANSTVO PODJETJA je že od same ustanovitve naprej projektiranje, razvoj, proizvodnja in implementacija visokotehnoloških naprav za varčno ter okolju prijazno ogrevanje in hlajenje. Predanost dejavnosti je ena osrednjih vrednot podjetja, ki svoj ugled gradi na profesionalnosti in strokovnosti. Nenehno vlaganje v znanje in razvoj, napredna tehnologija, strateške partnerske povezave, kakovost in fleksibilnost proizvodnje in storitev, tehnična podpora partnerjem in strankam ter visoko usposobljena servisna podpora so vrednote in prednosti, zaradi katerih je podjetje KRONOTERM d.o.o. z blagovno znamko KRONOTERM, prepoznavno kot strokovno najbolj usposobljeno in zaupanja vredno.

VIZIJA PODJETJA
V nadaljnjem razvoju in delovanju želimo v podjetju Kronoterm razširiti proizvodnjo in trženje sistemov za ogrevanje sanitarne vode, za ogrevanje in hlajenje objektov in izkoriščanje odpadne toplote. Temelj vsega razvoja je izdelava in trženje hladilno – ogrevalnih sistemov, prilagojenih potrebam kupcev. Pri tem pa je osnovi moto izkoriščanje obnovljivih virov energije na najcenejši možen način ter s tem zmanjšanje porabe fosilnih goriv in onesnaževanja okolja.