OGREVANJE SANITARNE VODE Z NIZKIMI STROŠKI

Ogrevanje sanitarne vode je poleg ogrevanja drugi največji strošek v družinskem proračunu. Konec kurilne sezone je tako najprimernejši čas za razmislek in izbiro bolj učinkovitega sistema za ogrevanje sanitarne vode in s tem oklestenja stroškov. Veliko gospodinjstev se namreč v teh dneh ukvarja z mislijo, kako segrevati sanitarno vodo v času izven kurilne sezone in plačevati nižji račun za elektriko.

 

Sanitarne toplotne črpalke so najbolj ekonomične za pripravo tople vode, precej bolj kot običajni električni bojerji. Investicija v sistem je nižja kot na primer pri sončnih kolektorjih, življenjska doba izjemno dolga, prilagoditve v kurilnicah oz. prostorih, v katerih se nahajajo, pa minimalne. Brez težav se povežejo tudi z vsemi drugimi ogrevalnimi sistemi.

 

Toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode odvzemajo toploto iz zraka v okolici črpalke in posledično hladijo prostor, v katerem črpalka stoji. Za ogrevanje sanitarne vode so potrebne majhne moči, zato lahko sanitarna toplotna črpalka stoji že v prostoru, ki ima 15m2. Če se črpalka postavi racionalno, potem je omogočena dvojna korist, na eni strani imamo poleti, ko je zunaj vroče, hladen prostor, npr. za shranjevanje živil, na drugi strani pa cenejšo toplo vodo, kot bi jo imeli, če bi jo segrevali z elektriko, oljem ali plinom.

 

 

 

Učinkovito ogrevanje sanitarne vode

 

VEDNO DOVOLJ TOPLE VODE

Toplotna črpalka 70 odstotkov potrebne toplote pridobi iz okolice, ostalih 30 % pa iz električne energije, ki je potrebna za obratovanje naprave. Sanitarne toplotne črpalke so namenjene segrevanju sanitarne vode tako za majhne porabnike kot tudi za tiste, ki dnevno potrebujejo več kot tisoč litrov tople vode. 

 

V vsakem slovenskem gospodinjstvu se po podatkih Statističnega urada Slovenije porabi povprečno 104 litra vode iz vodovoda dnevno. Od te količine nekje 40 do 60 litrov predstavlja topla sanitarna voda. In nič ni bolj neprijetnega, ko med prhanjem zmanjka tople vode. Zveni znano? Uporabnikom toplotnih črpalk se to praktično ne zgodi nikoli.  

 

 

 

 

5 razlogov, zakaj Ogrevanje sanitarne vode - primerjava stroškovizbrati toplotno črpalko za segrevanje sanitarne vode?

  1. Več kot štirikratni prihranki pri stroških segrevanja sanitarne vode v primerjavi z drugimi energenti.
  2. Okolju najprijaznejši način segrevanja – zmanjšanje emisij CO2 za več kot 62 %.
  3. Zelo kratke vračilne dobe (nekje 6 do 7 let), če pa odštejemo strošek bojlerja, katerega potrebujemo v vseh primerih, potem se vračilna doba zmanjša še za nekaj let.
  4. Poleg segrevanja sanitarne vode je možno še brezplačno pohlajevanje kleti, shrambe ali manjših prostorov.
  5. Možnost samostojne uporabe preko celega leta ali pa priključitev na katerikoli ogrevalni kotel, saj imajo nekatere samostojne bojlerske toplotne črpalke serijsko vgrajen cevni register. 

 

V našem širokem asortimanu imamo nagrajene, izjemno učinkovite ter tudi okolju prijazne sanitarne črpalke za majhne potrebe in vse do najzahtevnejših uporabnikov:

ECO, SILVER, STAR, S1, S max, ST. 

 

_

KAKO TOPLOTNA ČRPALKA SPLOH DELUJE?
VEČ O SANITARNIH TOPLOTNIH ČRPALKAH
KATERA JE NAJBOLJ PRIMERNA GLEDE NA VAŠE POTREBE?

 

 

 

Stopite v stik z nami

  • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
    Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo