WPL-70-K1 HTT

Toplotna črpalka
zrak/voda za visokotemperaturno ogrevanje objektov
TestiranoV lastnem
laboratoriju
TestiranoV lastnem
laboratoriju
Enostavnavgradnja Daljinsko
upravljanje
Do 70 %
prihranka
pri stroških
ogrevanja
Zmanjšanje
emisij
do 60 %
Energijski razred

Glavne značilnosti

 • Kompaktna enota
 • Dvokompresorska izvedba
 • Vodna povezava z notranjo enoto
 • Regulacija Termotronic 3000 ali 3003 za več ogrevalnih krogov
 • Tiho delovanje
 • Varčena Scroll kompresorja
 • Robustno ohišje, ki kljubuje vremenskim vplivom
 • WEB modul za nadzor na daljavo serijsko

Model WPL-70- K1 HTT zagotavlja ogrevanje večjih objektov z radiatorskim ogrevanjem. Zagotavlja tudi hlajenje z ventilatorskimi konvektorji, saj je toplotna črpalka reverzibilna. Vrhunska tehnologija dveh Scroll kompresorjev in ostalih kvalitetnih komponent pomeni dolgo življenjsko dobo in visoko učinkovitost izdelka. Model WPL-70- K1 HTT je na voljo v samostojni izvedbi (samo zunanja enota), ki se z vodno povezavo poveže na obstoječ ali nov ogrevalni sistem (bojler/zalogovnik). V tem primeru se v kurilnico vgradi kot notranja enota krmilnik Termotronic (TT3000 ali TT3003, odvisno od zahtev stranke). V spodnjih dokumentih si preglejte vse specifikacije modela WPL-70- K1 HT. Toplotne črpalke je možno kaskadno povezati več toplotnih črpalk skupaj za doseganje večje ogrevalne moči (javni objekti, šole, vrtci).

Z visokoučinkovitimi toplotnimi črpalkami do popolnega izkoristka geotermalne energije

sreda, 05.04.2023 | 19:59

S toplotnimi črpalkami lahko izboljšamo tudi sisteme daljinskega ogrevanja! Mesto Šal’a zaradi neučinkovitega sistema daljinskega ogrevanja ni izkoriščalo sicer uporabne toplote odpadne vode, kar je povzročalo dodatne visoke stroške in ogrožalo rečni ekosistem. Kronoterm je zasnoval inovativen in visokotehnološki sistem toplotnih črpalk, ki toploto odpadne vode izkoristijo za daljinsko ogrevanje. Zahvaljujoč Kronotermovi rešitvi so se stroški mesta hipoma zmanjšali, zmanjšale so se emisije mesta, reka pa je ostala neokrnjena!

Več

Enostavna in učinkovita rešitev za ogrevanje stanovanja

četrtek, 01.07.2021 | 13:20

V bloku v Mislinji so tople sosedske odnose utrdili z naložbo, ki bo zmanjšala strošek ogrevanja in vsem pomagala pri prihrankih.

Več

PRIMER IZ PRAKSE: KO OGREVANJE NI VEČ VZROK SOSEDSKIH SPOROV

petek, 28.05.2021 | 11:35

Energetska prenova večstanovanjskih zgradb je nujno potrebna predvsem zaradi visokih prihrankov, ki sledijo po naložbi. Poleg prenove fasad in ovoja večstanovanjskih zgradb je ena od prednostnih nalog prenova ogrevalnega sistema, za kar smo v Kronotermu specialisti. In to potrjujejo tudi lastniki 18 prestižnih stanovanj v Lannachu v Avstriji.

Več

UČINKOVITO OGREVANJE POSLOVNIH PROSTOROV – Primer iz prakse

sreda, 21.04.2021 | 10:11

Iskanje rešitev, kako vedno dražja in okolju škodljiva fosilna goriva nadomestiti z novejšimi in okolju prijaznejšimi viri ogrevanja, so Dva topola pripeljali do naložbe v varčnejše zagotavljanje udobja njihovih gostov.

Več

Primer iz prakse: udobje, ki bi ga privoščili tudi sebi

petek, 08.01.2021 | 10:59

Dom paraplegikov Pacug iz Portoroža mora stanovalcem zagotoviti udobje in toplino doma. Da jih pozimi ne zebe in da jim poleti ni vroče.

Več

PRIMER IZ PRAKSE: Ogrevanje turističnega objekta

četrtek, 19.11.2020 | 9:23

Hotel Alpska perla na smučišču v Cerknem je eden od svetlih primerov, kako se da ogrevati s prihranki, zmanjšati izpuste CO2 in varovati pristnost okolja.

Več

Primer iz prakse: TOPLOTNA ČRPALKA V WELLENSS IN SPA OBJEKTU LEPA VIDA V SEČOVLJAH

torek, 30.07.2019 | 14:32

Thalasso SPA Lepa Vida se nahaja v osrčju Krajinskega parka Sečoveljske soline. Objekt se razteza na štiri tisoč kvadratnih metrih površin, na območju opuščenih solinskih bazenov, v predelu Lera, kjer še vedno poteka aktivna pridelava soli. Wellness ponuja različne metode razvajanja, med njimi tudi knajpanje, ki potrebuje natančno regulacijo hlajenja vode. Pri tem postopku se…

Več

PRIMER IZ PRAKSE: TOPLOTNA ČRPALKA V VEČSTANOVANJSKI HIŠI NA JESENICAH

torek, 16.04.2019 | 12:48

V zadnjih letih so lastniki večstanovanjskih zgradb in blokov spoznali, da je potrebno začeti z energetsko prenovo stavb, predvsem zaradi prihrankov. Z izdatno spodbudo Eko sklada so se v prvi fazi začele prenove fasad in ovoja zgradb, pri čemer pa prepotrebna prenova ogrevalnega sistema teh stavb večinoma še čaka. Kljub temu pa je zaznati prve…

Več
 • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
  Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo

V:

Za kakšne objekte je najbolj primeren model WPL-70-K1 HTT?

O:

Model WPL-70-K1 HTT je primeren za vse večje objekte, ki imajo radiatorsko ogrevanje ali pa tudi talno ogrevanje. Model WPL-70-K1 HTT se lahko kaskadno veže več enot skupaj, tako da lahko pridobimo moči 140 kW, 210 kW itd. Takšne toplotne črpalke so vgrajene v trgovskih objektih (Eurospin Brezovica), večjih poslovnih objektih (Avtocenter A2S), šole in vrtci (vrtec Piran) in večstanovanjskih objektih (Objekt Lannach v Avstriji).

V:

Kakšne so dimenzije toplotne črpalke WPL-70-K1 HT?

O:

Vse dimenzije toplotne črpalke so zapisane v dokumentu tehničnih podatkov toplotne črpalke. Velikost zunanje enote vpliva na visoko učinkovitost, saj zaradi velikosti ventilatorja in uparjalnika prihaja do kasnejšega odtaljevanja toplotne črpalke. Velikost ventilatorja in posebej oblikovana elisa pa poskrbijo za zelo tiho delovanje toplotne črpalke.