WPG-55-1 HT

Toplotna črpalka
zemlja/voda/voda za visokotemperaturno ali nizkotemperaturno ogrevanje objektov
TestiranoV lastnem
laboratoriju
Enostavnavgradnja Daljinsko
upravljanje
Do 70 %
prihranka
pri stroških
ogrevanja
Zmanjšanje
emisij
do 60 %
Energijski razred

Glavne značilnosti

  • Notranja enota z robustnim ohišjem
  • Regulacija Termotronic 3000 ali 3003 za več ogrevalnih krogov
  • Tiho delovanje, posebna zvočna izolacija ohišja
  • Varčen Scroll kompresor
  • Možnost koriščenja vira podtalnice ali zemlje
  • WEB modul za nadzor na daljavo serijsko

Model WPG-55-1 HT je srednja izbira po ogrevalni moči v liniji tako imenovanih komercialni geotermalnih toplotnih črpalk KRONOTERM večjih moči in je namenjen že večjim stanovanjskim ali poslovnim objektom. S toplotno črpalko WPG-55-1 HT se lahko izkorišča kot primarni brezplačni vir podtalnica, ali pa zemlja (geosonda ali zemeljski kolektor). Vir koriščenja nastavimo ob zagonu. Več tehničnih podatkov pa si lahko ogledate v spodnjih dokumentih

Z visokoučinkovitimi toplotnimi črpalkami do popolnega izkoristka geotermalne energije

sreda, 05.04.2023 | 19:59

S toplotnimi črpalkami lahko izboljšamo tudi sisteme daljinskega ogrevanja! Mesto Šal’a zaradi neučinkovitega sistema daljinskega ogrevanja ni izkoriščalo sicer uporabne toplote odpadne vode, kar je povzročalo dodatne visoke stroške in ogrožalo rečni ekosistem. Kronoterm je zasnoval inovativen in visokotehnološki sistem toplotnih črpalk, ki toploto odpadne vode izkoristijo za daljinsko ogrevanje. Zahvaljujoč Kronotermovi rešitvi so se stroški mesta hipoma zmanjšali, zmanjšale so se emisije mesta, reka pa je ostala neokrnjena!

Več

Namesto da bi plačevali visoke račune za ogrevanje, so prihranke investirali v svojo dejavnost – zahvaljujoč toplotnim črpalkam!

sreda, 05.04.2023 | 18:36

Kaj je tisto, česar daljinsko ogrevanje ne nudi? Popolno energetsko neodvisnost in absolutno minimizacijo stroškov, ki so neprimerno manjši kot pri sistemu daljinskega ogrevanja.
Namreč že majhno povišanje cene energentov daljinskega ogrevanja pomeni znatno povečanje obratovalnih stroškov objekta. Temu se lahko popolnoma izognemo s sistemom ogrevanja s toplotnimi črpalkami, ki izkoriščajo lasten vir toplote iz okolice – naj bo to toplota zraka, vode ali zemlje.

Več

UČINKOVITO OGREVANJE POSLOVNIH PROSTOROV – Primer iz prakse

sreda, 21.04.2021 | 10:11

Iskanje rešitev, kako vedno dražja in okolju škodljiva fosilna goriva nadomestiti z novejšimi in okolju prijaznejšimi viri ogrevanja, so Dva topola pripeljali do naložbe v varčnejše zagotavljanje udobja njihovih gostov.

Več

PRIMER IZ PRAKSE: Enostavno in ugodno industrijsko ogrevanje

sreda, 24.03.2021 | 10:58

Profi kmet na 800 m2 poslovno-skladiščnih prostorov potrebuje toplotno črpalko, ki bo zadostila zahtevnim delovnim pogojem skladiščenja kmetijske mehanizacije in ogrevanja upravnih prostorov.

Več

PRIMER IZ PRAKSE: Ogrevanje osnovne šole Braslovče

torek, 09.02.2021 | 8:47

Osnovne šole so energetsko izredno potratni objekti. Vse dni v letu je namreč treba zagotavljati primerno temperaturo prostorov in toplo sanitarno vodo.

Več

PRIMER IZ PRAKSE: Inovativen način ogrevanja z odpadno toploto

torek, 26.01.2021 | 12:02

Vinska klet Kattus iz Avstrije za ogrevanje in hlajenje prostorov uporablja odpadno toploto, ki nastane pri proizvodnji šampanjca.

Več

PRIMER IZ PRAKSE: Hladen poslovni prostor za večjo produktivnost zaposlenih

četrtek, 26.11.2020 | 11:06

Ob trajnostni naložbi veliko vlogo igra zaupanje. S štirimi toplotnimi črpalkami Kronoterm v skupni moči 120 kW, so v podjetju Silco vedeli, da bodo z izbiro slovenskega ponudnika ob tem dobili tudi vedno dostopno podporo domačih lokalnih strokovnjakov.

Več

Primer iz prakse: Toplina in domačnost gostov v Hotelu A

sreda, 29.04.2020 | 18:48

Najučinkovitejše rešitve za turistične objekte Spomini, ki jih gostje ustvarjajo med počitnikovanjem, so za razvoj turizma ključnega pomena. Kako se počutijo, kaj počnejo in kako turistični delavci skrbijo zanje – to je tisto kar šteje. Ogrevanje, hlajenje in topla sanitarna voda so neizogibni stroški za zagotavljanje popolnega udobja vsakega gosta. Ponudniki turističnih nastanitev morajo poleg…

Več

Primer iz prakse: TOPLOTNA ČRPALKA V WELLENSS IN SPA OBJEKTU LEPA VIDA V SEČOVLJAH

torek, 30.07.2019 | 14:32

Thalasso SPA Lepa Vida se nahaja v osrčju Krajinskega parka Sečoveljske soline. Objekt se razteza na štiri tisoč kvadratnih metrih površin, na območju opuščenih solinskih bazenov, v predelu Lera, kjer še vedno poteka aktivna pridelava soli. Wellness ponuja različne metode razvajanja, med njimi tudi knajpanje, ki potrebuje natančno regulacijo hlajenja vode. Pri tem postopku se…

Več

Največja toplotna črpalka v Sloveniji

sreda, 13.02.2019 | 14:26

LUŠTen PROJEKT Najbolj poznan slovenski paradižnik Lušt je od leta 2018 še slajši. Ogreva ga namreč toplotna črpalka Kronoterm. Za optimalno rast paradižnika v rastlinjakih je ključno zagotavljati optimalne klimatske pogoje glede na rastni cikel (ustrezna vlaga in toplota) ter ne glede na zunanje  vremenske pogoje. To pomeni, da je za dober okus paradižnika potrebno…

Več
  • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
    Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo

V:

Ali lahko izkoriščam podtalnico s toplotno črpalko WPG-55-1 HT?

O:

Vsekakor. S toplotno črpalko WPG-55-1 HT se lahko izkorišča podtalnica kot primarni ogrevalni vir. Lahko pa se izbere tudi vir zemlja (geosonda ali zemeljski kolektor), koriščenje vira pa se izbere ob zagonu.

V:

V galeriji referenc vidim, da je več črpalk enakega tipa montiranih vzporedno. Je to možno tudi pri tem modelu?

O:

Da, To je možno tudi pri modelu WPG-55-1 HT, odvisno od projektne zasnove. Toplotne črpalke se lahko s kaskadno regulacijo TT3000 povežejo v sinhrono delovanje sistema.