WPG-07E-K2

Toplotna črpalka
zemlja/voda/voda za visokotemperaturno ali nizkotemperaturno ogrevanje objektov
TestiranoV lastnem
laboratoriju
TestiranoV lastnem
laboratoriju
Enostavnavgradnja Daljinsko
upravljanje
Zmanjšanje
emisij
do 60 %
1 m2 Do 80 %
prihranka
pri stroških
ogrevanja

Glavne značilnosti

  • Notranje enota majhnih dimenzij - kompaktna izvedba poskrbi za minimalen prostor vgradnje.
  • Regulacija Termotronic 3000 ali 3003 za več ogrevalnih krogov
  • Izredno tiho delovanje
  • Varčen Scroll kompresor
  • Možnost koriščenja vira podtalnice ali zemlje
  • WEB modul za nadzor na daljavo serijsko

Model WPG-07-2 HT je model v liniji geotermalnih toplotnih črpalk GEOS KRONOTERM, ki je namenjen manjšim stanovanjskim objektom. S toplotno črpalko WPG-07-2 HT se lahko izkorišča kot primarni brezplačni vir podtalnica, ali pa zemlja (geosonda ali zemeljski kolektor). Vir koriščenja nastavimo ob zagonu. Toplotna črpalka je na voljo v dveh izvedbah. Kot WPG-07-2 HT/H 3F E, ali WPG-07-2 HT/HK 3F E, ki omogoča tudi hlajenje z reverzibilnim procesom. Več tehničnih podatkov pa si lahko ogledate v spodnjih dokumentih.

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: LETNI STROŠEK OGREVANJA ZGOLJ 350 EVROV

petek, 09.07.2021 | 5:50

Družina iz Braslovč si je prijetno toplino v svojem domu in nizke stroške ogrevanja zagotovila z izbiro naše geotermalne toplotne črpalke. Njihovi stroški ogrevanja in segrevanja sanitarne vode znašajo le borih 350 evrov!

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: BREZSKRBNO OGREVANJE BREZ DODATNEGA DELA

torek, 06.07.2021 | 12:57

Brezskrbnost in več prostega časa je tista lastnost uporabe toplotnih črpalk, ki prepriča mnoge. Še posebej tiste, ki ne zmorejo več npr. nalagati drv ali peletov v peč, in tiste, ki jim vsaka minuta prostega časa veliko pomeni. Ta lastnost je prepričala tudi lastnika Jana, da je pred petimi leti izbral našo toplotno črpalko WPG.

Več

TOP 10 NAŠIH ZGODB, KI SO ZAZNAMOVALE LETO 2020

torek, 26.01.2021 | 19:58

Preteklo leto je bilo kjub nekaterim preprekam povezanih z epidemijo za nas nadvse uspešno. V leto 2021 smo tako zakorakali s prijetnimi spomini na posebne zgodbe, nagrade in projekte, ki so zaznamovali skoraj vsak mesec v letu. Veseli smo, da lahko te pozitivne in prijetne zgodbe delimo tudi z vami! 

Več

Naša geotermalna toplotna črpalka kot zvezda oddaje TV Ambienti

petek, 11.12.2020 | 10:32

Letošnji december je pri nas praznično, veselo in tudi nekoliko zvezdniško obarvan. Naša geotermalna toplotna črpalka je bila glavna zvezda televizijske oddaje o arhitekturi in notranjemu oblikovanju TV Ambienti. 

Več

Primer iz prakse: Toplina in domačnost gostov v Hotelu A

sreda, 29.04.2020 | 18:48

Najučinkovitejše rešitve za turistične objekte Spomini, ki jih gostje ustvarjajo med počitnikovanjem, so za razvoj turizma ključnega pomena. Kako se počutijo, kaj počnejo in kako turistični delavci skrbijo zanje – to je tisto kar šteje. Ogrevanje, hlajenje in topla sanitarna voda so neizogibni stroški za zagotavljanje popolnega udobja vsakega gosta. Ponudniki turističnih nastanitev morajo poleg…

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: ZAMENJAVA STARE PEČI NA KURILNO OLJE IN DRVA Z GEOTERMALNO TOPLOTNO ČRPALKO

sreda, 26.06.2019 | 8:15

  HITRA DEJSTVA Velikost hiše: 140 m2 Leto izgradnje: 1980 Leto obnove: 2014, nova okna in fasada Velikost ogrevalne površine: 80 m2 Vrsta ogrevanja: radiatorsko Število oseb v hiši: 2 Tip toplotne črpalke: geotermalna, visokotemperaturna Globina vrtine: 100 m Trenutni letni stroški ogrevanja in sanitarne vode: 420 eur Obratovalna shema: vremensko vodeno delovanje z ogrevalno…

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: OGREVANJE Z GEOTERMALNO TOPLOTNO ČRPALKO – PREDNOSTI IN PRINCIP DELOVANJA

sreda, 06.02.2019 | 14:17

Družina iz Savinjske doline se že od leta 2014 ogreva s toplotno črpalko z geosondo iz Kronoterma in za ogrevanje porabi povprečno le 30 evrov na mesec. Štiričlanska družina se je v novo hišo na Polzeli vselila v letu 2013. Hiša je klasične, a energijsko varčne gradnje, v velikosti 140 kvadratnih metrov. Zasnova je varčna,…

Več

IZKUŠNJE NAŠIH STRANK: Zakaj je toplotni črpalki Kronoterm pametno dodati tudi sončno elektrarno?

četrtek, 31.01.2019 | 10:05

Ekipa iz oddaje Ambienti, z voditeljem Boštjanom Romihom, je konec prejšnjega leta obiskala družino Kronovšek iz Savinjske doline.

Več
  • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
    Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo

V:

Za kakšne objekte je najbolj primeren model WPG-07-2 HT?

O:

Toplotna črpalka WPG-07-2 HT je primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte in tako za nizkotemperaturno kot tudi za visokotemperaturno ogrevanje.

V:

Kakšne so dimenzije toplotne črpalke WPG-07-2 HT?

O:

Vse dimenzije toplotne črpalke so zapisane v dokumentu tehničnih podatkov toplotne črpalke. V primeru, da je toplotna črpalka reverzibilna, je ohišje poglobljeno. Pri montaži toplotne črpalke je potrebno upoštevati dejstvo, da so potrebni tudi minimalni odmiki od toplotne črpalke. Le-ti so zapisani v navodilih za vgradnjo.