Krono Multi S – 12

Toplotna črpalka
zemlja/voda in/ali zrak/voda za visokotemperaturno ali nizkotemperaturno ogrevanje objektov
TestiranoV lastnem
laboratoriju
Enostavnavgradnja Daljinsko
upravljanje
Zmanjšanje
emisij
do 60 %
Energijski razred 1 m2 Do 80 %
prihranka
pri stroških
ogrevanja

Glavne značilnosti

 • Hibrid - možnost koriščenja različnih virov toplote - zemlje ali zraka.
 • Avtonomno izbiranje najbolj učinkovitega sistema izvira toplote.
 • Skoraj brez odtaljevanja.
 • Izredno tiho delovanje - tišja od delovanja gospodinjskega hladilnika.
 • Upravljanje naprave na daljavo - Home.Cloud.
 • WEB modul za nadzor na daljavo serijsko.
 • Notranje enota majhnih dimenzij - minimalen prostor vgradnje - samo 0,42 m2.
 • Regulacija za več ogrevalnih krogov (Termotronic 3000 ali 3003).

Model Krono Multi S - 12 je model v liniji hibridnih toplotnih črpalk KRONO MULTI S.
Je naprava za ogrevanje in hlajenje prostorov ter segrevanje sanitarne vode. Kot vir toplote se lahko uporablja okoliški zrak ali toplota pridobljena iz zemlje (geosonda ali zemeljski kolektor).

Toplotna črpalka KRONO MULTI S je sestavljena iz notranje in zunanje enote. Zunanja enota dodatno omogoča priklop zemeljskega vira (geosonde ali zemeljskega kolektorja). Krono Multi S je majhna, skoraj neslišnega delovanja in je uporabna tako tam, kjer so geološki pogoji primerni za izvedbo zemeljskega vira, kot tudi v okoljih, kjer teh pogojev ni. Primerna je tako za novogradnje kot za zamenjavo že obstoječih ogrevalnih sistemov.

Gre za ekološki in varčen ogrevalni sistem, ki za ustvarjanje brezplačne energije uporablja obnovljiv vir zraka in zemlje. Preklapljanje se izvede glede na to, katera možnost je v danem trenutku ugodnejša in energetsko učinkovitejša. Kot primarni vir toplote izkorišča toploto zemlje, ob morebitnih ugodnejših temperaturah zraka pa preklopi in kot vir toplote izkorišča zunanji zrak. S tem preusmerjanjem sistem doseže največjo učinkovitost z minimalnim naporom.

Skoraj brez odtaljevanja - Več kot 95 % manjše število odtaljevanj v primerjavi s toplotnimi črpalkami z zunanjimi zračnimi uparjalniki.

Zunanja in notranja enota sta povezani s cevmi, po katerih kroži protizmrzovalna kapljevina z vrhunskimi lastnostmi prenosa toplote.

Prednosti, ki navdušujejo:
- izredno tiho delovanje,
- hibridna naprava in možnost izkoriščanja različnih toplotnih virov (zemlja, zrak),
- izboljšano delovanje v ekstremnih pogojih izločanja vlage iz zraka,
- avtonomno izbiranje najbolj učinkovitega sistema izvira toplote,
- dolga življenjska doba,
- skoraj brez odtaljevanja - Več kot 95 % manjše število odtaljevanj v primerjavi s toplotnimi črpalkami z zunanjimi zračnimi uparjalniki.

KRONO MULTI S je veliko več kot samo ogrevalni sistem, je tudi idealen partner sončnim elektrarnam. V povezavi s sončno elektrarno boste električne potrebe Kronoterm toplotne črpalke pokrili v celoti z naravnimi viri.

Več tehničnih podatkov pa si lahko ogledate v spodnjih dokumentih.

 • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
  Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo
V:

Za kakšne objekte je najbolj primeren model KRONO MULTI S?

O:

Toplotna črpalka KRONO MULTI S je primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte in tako za nizkotemperaturno kot tudi za visokotemperaturno ogrevanje.

V:

Kakšne vire toplote lahko uporabimo za KRONO MULTI S?

O:

Uporaba različnih virov toplote - Kot vir toplote se lahko izbere okoliški zrak ali toplota pridobljena iz zemlje. Ekološki in varčen ogrevalni sistem, ki za ustvarjanje brezplačne energije uporablja obnovljiv vir zraka in zemlje. Preklapljanje se izvede glede na to, katera možnost je v danem trenutku ugodnejša in energetsko učinkovitejša. Kot primarni vir toplote izkorišča toploto zemlje, ob morebitnih ugodnejših temperaturah zraka pa preklopi in kot vir toplote izkorišča zunanji zrak. S tem preusmerjanjem sistem doseže največjo učinkovitost z minimalnim naporom.
Zunanja in notranja enota sta povezani s cevmi, po katerih kroži protizmrzovalna kapljevina z vrhunskimi lastnostmi prenosa toplote.

V:

Lahko v sistem povežem tudi sončno elektrarno?

O:

KRONO MULTI S je veliko več kot samo ogrevalni sistem, je tudi idealen partner sončnim elektrarnam. V povezavi s sončno elektrarno boste električne potrebe Kronoterm toplotne črpalke pokrili v celoti z naravnimi viri.