Nominacija naše toplotne črpalke Adapt za EBAE nagrado!

Z veseljem vam sporočamo, da je bila naša toplotna črpalka Adapt pred kratkim nominirana za European Business Awards for the Environment (EBAE), katere cilj je nagraditi inovativna evropska podjetja, ki stremijo k zelenemu delovanju. Zelo smo hvaležni, da je bila naša toplotna črpalka nominirana kot izdelek, ki prispeva k ekološkemu in trajnostnemu razvoju!

O NAGRADI

Torej, kaj točno je ta nagrada, komu se podari in kaj to pomeni za nas? Kot verjetno že veste, je ekološka rast s poudarkom na varovanju okolja odlična priložnost za preusmeritev našega gospodarstva na zeleno plat, saj želimo in si prizadevamo da bi bilo čimbolj stabilno tudi dolgi rok. Da bi Evropa dosegla najboljši napredek pri zeleni rasti, potrebuje prava orodja in prave voditelje. Vse več podjetij, vključno z nami, se zaveda, da je varovanje okolja bistvenega pomena za ohranjanje oz. vzpostavitev ekološkega gospodarstva. EBAE priznava ta podjetja kot pionirje in na takšen način nagrajuje podjetja, ki so v ospredju ekoloških inovacij oz. katera dajejo ogromen poudarek na varovanje in spoštovanje okolja v osrčju njihovih poslovnih načel. Nagrade se podeljujejo vsake dve leti v številnih kategorijah – mi smo nominirani v skupini Product and Services oz. Izdelki in Storitve, kamor smo se prijavili z našo ekološko toplotno črpalko Adapt.

KRITERIJI ZA DODELITEV NAGRADE

Ta nagrada je namenjena izdelkom ali storitvam, katere izjemno prispevajo k trajnostnemu in ekološkemu razvoju gospodarstva. Izdelek ali storitev je lahko nastopa kot nova oz. spremenjena zasnova ali kot inovativna nadgradnja že obstoječega modela, ki spodbuja dolgoročno načrtovanje in varovanje okolja, kot tudi inovativne in ekološke načine proizvodnje in potrošnje. Vloge za to nagrado morajo predstavljati najnaprednejšo tehnologijo trajnostnega razvoja proizvodov in storitev ter služijo kot zgled za druge proizvajalce znotraj njihove industrije.

Izdelki bodo razvrščeni in ocenjeni v teh 6 kategorijah:

Inovacije: izdelek mora vsebovati inovativne elemente, ki razlikujejo izdelek/storitev od ostalih znotraj industrije in hkrati izboljšujejo ekološko delovanje.

Okoljevarstvena korist: v opisu in tehnični specifikaciji izdelka/storitve morajo biti prikazani jasna in količinsko opredeljena dokazila o okoljevarstveni koristi.

Družbena korist: izdelek/storitev mora ustrezati potrebam potrošnikov, potrebno je tudi priskrbeti informacije o vseh drugih socialnih koristih.

Gospodarska korist: treba je dokazati prispevek novega izdelka/storitve k splošni uspešnosti podjetja (npr. s podatki o prodaji ali verodostojnimi napovedmi prodaje)

Zavezanost: treba je prikazati, kako izdelek/storitev ustreza splošni okoljski viziji in poslanstvu organizacije ter kako se vodstvo zavzema za trženje in nadaljnji razvoj izdelka ali storitve.

Širjenje inovacije: izdelek/storitev mora prikazovati jasen potencial za širše sprejetje inovativnih vidikov izdelka/storitve in pripravljenost za izmenjavo znanja in izkušenj z drugimi ponudniki oz. podjetji.

Zagotovo vas v bližnji prihodnosti tudi obvestimo o uvrstitvi našega Adapta, tako da ostanite brez skrbi.

#EuGreenDeal #EUGreenBiz #heatpump #KronoTerm