NOVO! NA VOLJO POSODOBLJENI E-PRIROČNIK: KAKO PRIHRANITI PRI NAKUPU TOPLOTNE ČRPALKE

S petkom, 7. 6. 2019, so pričele veljati spremembe pri dodeljevanju nepovratnih finančnih sredstev EKO sklada za občane ter za podjetja. Zato smo za vas smo pripravili prenovljene vsebine, ki so v skladu z najnovejšimi spremembami EKO sklada. Najdete jih v brezplačnem e-priročniku, ki smo ga pripravili posebej v ta namen.

Kako si zagotoviti največje prihranke?

Kronoterm  v novem E-priročniku na praktičen in uporabniku prijazen način prikazuje, kako do dodatnih prihrankov pri nakupu toplotne črpalke. Poiščite brezplačne odgovore na najpogostejša vprašanja:

Kako prihraniti pri nakupu toplotne črpalke? Kakšne spodbude omogoča Eko sklad? Na kaj moram biti pri oddaji subvencije ali kredita pri Eko skladu še posebej pozoren? Kakšne so najpogostejše napake, ki vas lahko stanejo subvencije? Kako izgleda praktični primer pravilno izpolnjene vloge za pridobitev subvencije ali kredita pri Eko skladu? Na kaj moram paziti odločitvi za nakup toplotne črpalke, komu zaupati, kdo mi lahko svetuje?

Novi priročnik vam svetuje in vas s kakovostnimi nasveti vodi skozi vašo investicijo v toplotno črpalko.

KLIKNITE TUKAJ za PRENOS E-PRIROČNIKA!

P.S. Število prenosov je omejeno, zato pohitite!

 

Kaj so ključne spremembe v razpisih Eko sklada?

Nov način oddaje vlog za občane bo tako v primerjavi s prejšnjim postopkom precej poenostavljen. Vloga za pridobitev subvencije se bo odslej oddajala samo enkrat, in sicer po zaključku del, skupaj z zaključno dokumentacijo. Tako ne bo potrebno prilagati ponudbe pred pričetkom del, kot je to veljalo doslej. Po izvedbi naložbe se bo tako oddala vloga na Eko sklad. Nato pa bo stranki vročena le še odločba, ki ji bo sledilo izplačilo, v cca 60 dneh. Pogodba o izplačilu nepovratnih sredstev se tako ukinja, prav tako gradbeno dovoljenje ni več obvezna priloga – je pa priporočljiva.

Po novem javnem pozivu stranki v vlogi tako ni potrebno prilagati gradbenega dovoljenja, prav tako priloge dodatnih soglasij lastnikov niso več potrebne. Stranka bo oboje namreč dokazovala, oziroma jamčila, s podpisano Izjavo o legalnosti in namembnosti stavbe, ki jo je vlogi dodal Eko sklad. V vlogi se bo stranka zavezala, da o izreku v izjavi odgovarja kazensko in materialno. Eko sklad pa bo lahko izvajal naključne preglede teh izjav ter posledično strank. V primeru, da stranka ob pregledu ne bo predložila gradbenega dovoljenja ali ga ne bo mogla pridobiti,pa ji bodo lahko subvencijo odvzeli.

Spremebe tudi pri razpisih za podjetja

Nov javni poziv za podjetja, 71SUB-SO019, za naložbe v naprave za samooskrbo prinaša, da bodo po novem do subvencij upravičeni tudi samostojni podjetniki (s. p. – ji). Tisti, ki so po EZ deklarirani kot MPO in imajo omejitev priključne moči 41 kW. Postopek zanje pa bo odslej identičen kot postopek za fizične osebe (občane).

Za sončne elektrarne bo vlogo še vedno potrebno oddati pred začetkom del, so pa subvencije tukaj lahko višje, prav tako je odpravljena zgornja omejitev 11 kW.