Na Eko skladu nove finančne spodbude za podjetja

V oktobru je Eko sklad objavil nov javni poziv za dodeljevanje spodbud podjetjem za naložbe v učinkovito rabo in obnovljive vire energije. Namen poziva je spodbuditi izvedbo ukrepov učinkovite rabe energije v stavbah, ukrepov učinkovite rabe električne energije, rabe odpadne toplote v procesih ter ukrepov za povečanje rabe obnovljivih virov energije.

Spodbude v obliki nepovratnih sredstev in kredita s subvencionirano obrestno mero so na voljo za:

– gospodarske družbe,

– samostojne podjetnike posameznike ter

– zadruge.

Na voljo kar 9 milijonov evrov sredstev

Višina nepovratnih sredstev znaša do 20 % investicije, višina kredita pa do 80 % upravičenih stroškov naložbe, brez DDV, po letni obrestni meri trimesečni EURIBOR + 0 %.

Spodbude so na voljo za enega oziroma več ukrepov, ki se bodo začeli izvajati po oddaji vloge za pridobitev finančne spodbude:

 • toplotna izolacija zunanjih sten, sten proti neogrevanim prostorom ali sten proti terenu,
 • toplotna izolacija tal na terenu, tal nad neogrevanim prostorom ali tal nad zunanjim zrakom,
 • toplotna izolacija stropa proti neogrevanemu prostoru ali stropa v sestavi ravnih ali poševnih streh,
 • zamenjava oken z energijsko učinkovitimi okni,
 • vgradnja toplotne črpalke za centralno ogrevanje stavbe,
 • vgradnja kurilne naprave na lesno biomaso za centralno ogrevanje stavbe,
 • zamenjava toplotne postaje ali vgradnja toplotne postaje za priklop na sistem daljinskega ogrevanja,
 • vgradnja sprejemnikov sončne energije,
 • vgradnja prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka v stavbah,
 • vgradnja energijsko učinkovitega sistema razsvetljave,
 • optimizacija sistema ogrevanja,
 • naprava za samooskrbo z električno energijo,
 • gradnja skoraj nič-energijske stavbe,
 • izkoriščanje odvečne toplote iz procesov in/ali naprav,
 • vgradnja energijsko učinkovitih elektromotorjev in/ali vgradnja frekvenčnih pretvornikov,
 • uvedba sistema upravljanja z energijo,
 • ukrep energetske učinkovitosti v poslovnem procesu,
 • naprava za soproizvodnjo električne energije in toplote.
Več informacij v povezavi z aktualnim razpisom EKO sklada je na voljo TUKAJ.

Vse KRONOTERMOVE toplotne črpalke primerne za pridobitev subvencije za podjetja

V podjetju Kronoterm vam nudimo tako industrijske rešitve za ogrevanje, kot tudi rešitve povsem po vaši meri, pri čemer so vsi naši proizvodi plod lastnega tehnološkega znanja in izkušenj visoko strokovne ekipe, ki segajo že v leto 1976.  Ponosni smo na dejstvo, da je okoljski sklad Slovenije prepoznal potencial Kronotermovih toplotnih črpalk in jih uvrstil na seznam za toplotne črpalke, ki so primerne za subvencijo. To je še ena potrditev našemu delu, nenehnemu razvoju in vrhunski kakovosti produktov, ki so bili v zadnjih letih prav tako že večkrat nagrajeni z  laskavim nazivom “Evropska toplotna črpalka leta”.

Kakovosti ne prepuščamo naključju

Vsaka toplotna črpalka mora, preden zapusti našo proizvodnjo, tudi skozi številna testiranja, ki jih opravljamo v lastnem razvojnem laboratoriju, zgrajenim z namenom za raziskave, razvoj in testiranja naših produktov. Razvojni laboratorij nam omogoča, da simuliramo zunanje in notranje pogoje, temperaturo, vlago, gibanje zraka, glasnost in druge specifične parametre. Spremljanje in delovanje toplotne črpalke v razvojno-raziskovalnem laboratoriju spremljamo na minuto natančno s simulacijo delovanja tudi v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih in tako kontinuirana testiranja in takojšno odpravo morebitnih napak.

Na ta način lahko zagotavljamo visoko kakovost prav vseh naših produktov in popoln nadzor nad vsako toplotno črpalko, še preden zapusti skladišče.

Izvedite, katera toplotna črpalka vam je pisana na kožo. TUKAJ

Udobne rešitve, ki so primerne za vsa podjetja

V naši številčni izbiri toplotnih črpalk, smo prepričani, da boste našli pravo zase. Tudi, če imate kar najvišje zahteve glede kakovosti, so naše visoko inteligentne rešitve usposobljene, da se podajo na izziv z vami. Omogočamo vam izbiro tako med obstoječimi rešitvami, kot rešitvami po meri.  Naše rešitve so primerne za manjše poslovne objekte, večje objekte ter tudi za industrijske objekte. Na voljo je  izbira med visokotemperaturnim ali nizkotemperaturnim sistemom ogrevanja ter izbira vira energije: zrak, voda (podtalnica) ali zemlja.

Izvedite, katera toplotna črpalka vam je pisana na kožo. TUKAJ

Katera rešitev je prava za vaše podjetje?

V naši pestri ponudbi toplotnih črpalk je na voljo več kot 300 modelov toplotnih črpalk, ki so primerne za namestitev v hiše, šole, vrtce, domove, hotele, pisarne in industrijske objekte. V kolikor pa med njimi ni rešitve, ki jo potrebujete, pa smo vam vselej na voljo tudi za strokovni nasvet in pripravo rešitev po meri.

Spoznajte še več naših toplotnih črpalk z aplikacijo KRONO SELECT – Za lažjo odločitev o rešitvi, ki je najbolj primerna za vas, smo za vas pripravili tudi aplikacijo, ki vam bo izbiro olajšala.

Izvedite, katera toplotna črpalka vam je pisana na kožo. TUKAJ

S KRONO SELECT DO LAŽJE ODLOČITVE O IZBIRI TOPLOTNE ČRPALKE

Če pa o izbiri toplotne črpalke še niste povsem prepričani, vas prijazno vabimo, da preizkusite našo aplikacijo KRONO SELECT, ki vam ponuja preprosto in učinkovito rešitev pri izbiri toplotne črpalke, že z nekaj enostavnimi odgovori v povezavi z vašo nepremičnino.

Krono SELECT je funkcionalnost, ki uporabniku na podlagi vnosa podatkov o objektu, načinu ogrevanja in drugih parametrov, vrne zanj najboljšo rešitev ogrevalnega sistema. Takšno, ki mu je pisana na kožo. Brez večjih naporov. Preprosto, hitro in učinkovito.

Izvedite, katera toplotna črpalka vam je pisana na kožo. TUKAJ

Strokovna pomoč pri pridobitvi subvencije

V primeru, da se odločite za nakup toplotne črpalke KRONOTERM, vam nudimo brezplačno strokovno svetovanje in strokovno pomoč pri pripravi celotne dokumentacije, ki jo morate poslati na Eko sklad. Naši izkušeni strokovnjaki vam bodo v pomoč tudi pri izpolnjevanju dokumentacije. V celotnem procesu pridobivanja subvencije pa vam bodo ves čas na voljo za vsa morebitne vprašanja in pomisleke.

Več kot 60.000 zadovoljnih uporabnikov je zagotovo zrcalo naše kakovosti, znanja, izkušenj in strokovnosti. Zaupajte vašo najpomembnejšo investicijo strokovnjakom ekipe Kronoterm.

Ne odlašajte in nas kontaktirajte še danes.