Kronoterm na Okoljskem srečanju 2019

Na letošnjem Okoljskem srečanju 2019 so strokovnjaki iz različnih sektorjev znova opominjali, da nam mora biti mar za našo Zemljo.

Osrednja tematika srečanja je bila posvečena ravnanju z odpadki, ki pa dandanes niso več le to, temveč predstavljajo velik korak h čistejši bodočnosti kot pomemben vir surovin in energije. Odgovornost do narave se seveda ne omejuje le na naše fizične odpadke. Vsaka odvečna porabljena energija predstavlja dodaten pritisk na okolje, še posebej če energija izhaja iz tako imenovanih umazanih virov energije – fosilnih goriv. Direktor Kronoterma g. Bogdan Kronovšek je na Okoljskem srečanju predstavil neskončne možnosti uporabe toplotnih črpalk. Na Kronotermovem Facebook profilu si lahko sami ogledate direktorjevo predstavitev.

Če ogrevamo s toplotno črpalko, namreč skoraj ne posegamo v okolje, saj za ogrevanje odvzemamo toploto, ki je v naravi že prisotna. Toplotne črpalke so izredno čist vir ogrevanja in hlajenja, saj ne oddajajo emisij. Njihova vsestranska namembnost omogoča odgovorno in učinkovito porabo energije tako v družinskem domu kot v industrijskem obratu. Uporaba toplotne črpalke v industrijskem obratu, kjer se proizvede ogromno odpadne toplote, lahko tako nudi okolju in denarnici prijazno ogrevanje drugih delov industrijskega obrata, poslovnih prostorov ali celo okoliškega naselja.

Direktor Kronoterma g. Bogdan Kronovšek na Okoljskem srečanju 2019. Klik na sliko vas bo pripeljal do posnetka direktorjeve predstavitve.

 

Po koncu izredno informativnih predavanj Okoljskega srečanja, ki so zagotovo marsikomu odprla oči, so prišle na vrsto okoljske nagrade. Te so namenjene spodbujanju slovenskega gospodarstva v smeri okolju bolj prijaznega delovanja. Kronoterm se je z eno od energetsko najbolj učinkovitih toplotnih črpalk v Evropi – toplotno črpalko Adapt, uvrstil med finaliste za Okolju prijazen izdelek 2019.

Kronotermova plaketa iz Okoljskega srečanja 2019.

Ali ste vedeli, da je zmagovalna tudi naša toplotna črpalka Krono Multi S?

Na Okoljskem srečanju smo sodelovali tudi lansko leto, ko smo si prislužili naziv Okolju prijazen izdelek 2018 za našo toplotno črpalko Krono Multi S. Kronotermovo toplotno črpalko Krono Multi S odlikuje izredna vsestranskost, saj ponuja možnost koriščenja različnih virov toplote – voda ali zemlja.  Njena ekološka inovativnost je v tem, da se preklapljanje se izvede glede na to, katera možnost je v danem trenutku ugodnejša in energetsko učinkovitejša. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Na Kronotermu že dolga leta skrbimo za varčno in energetsko učinkovito ogrevanje, ki mu je naše okolje hvaležno. Naša misija je razširiti uporabo toplotnih črpalk v slovenskem prostoru in tako vzpostaviti trajnostno rabo energije za boljši jutri.

 

Prihranek ogljičnih emisij z uporabo toplotne črpalke.