GEOS – nova geotermalna toplotna črpalka

Tiha tako podnevi kot ponoči

V podjetje Kronoterm smo razvili novo toplotno črpalko, ki je celo tišja od hladilnika (27 dB (A) zvočnega tlaka in 42 dB(A) zvočne moči). Deluje na osnovi geotermalne energije, ki je ekološko neoporečen, brezplačen in izredno učinkovit vir toplotne energije. Nova družina geotermalnih toplotnih črpalk GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) je primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte ter tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje. Na voljo sta različici z integriranim 200 l bojlerjem (s kapaciteto 250 l  uporabne vode) za enostavne zgradbe ali pa brez bojlerja za bolj kompleksne ogrevalne sisteme. Nova družina toplotnih črpalk z integriranim bojlerjem poskrbi za izjemno varčno pripravo tople sanitarne vode skozi celo leto, medtem ko se prostori pozimi ogrevajo, poleti pa ohlajajo (opcijsko).

Za vgradnjo dovolj že 1 m2 prostora

Nova elegantna oblika toplotne črpalke je izredno kompaktna, vse je v eni notranji enoti (zunanje enote ni), za vgradnjo pa je dovolj že 1 mprostora, kar pomeni, da kurilnica pravzaprav sploh ni več potrebna. Poleg kompaktnosti, neslišnosti in okolju prijaznega delovanja novo toplotno črpalko odlikuje tudi izredna učinkovitost – sezonsko grelno število SCOP do 6,0 (pri nizko temperaturnem ogrevanju v povprečnem klimatskem področju), kar vam omogoča zelo nizke obratovalne stroške in do 80 % prihranka pri stroških ogrevanja.

Slika 1: GEOS – nova družina geotermalnih toplotnih črpalk WPG-07-21-(K)2 HT z integriranim 200 l bojlerjem in brez bojlerja

Geotermalna energija ima veliko prednosti

Pri obratovanju so precej nižji stroški od drugih sistemov in vam lahko prihrani do 80 % pri ogrevanju. Geotermalna toplotna črpalka uporablja čiste, obnovljive vire energije brez emisij ogljikovega dioksida, ogljikovega monoksida in drugih toplogrednih plinov. Prav tako ne obstajajo kakršna koli vprašanja o varnosti in kakovosti zraka v zvezi z izgorevanjem v notranjosti hiše.

Slika 2: Možnost priklopa toplotne črpalke na internet; enostavno upravljanje in servis na daljavo z aplikacijo Home.Cloud ter upravljanje udobja doma preko prostorskih korektorjev KT-1 in KT-2

 

Ekipa Kronoterm