Bojleri in zalogovniki

Bojlerji in zalogovniki za ogrevalne sisteme

Namenjeni so za ogrevalne sisteme s toplotno črpalko kot tudi za ostale ogrevalne sisteme. Na voljo so v volumnih od 130 do 5000 l, in sicer z različnimi površinami toplotnih izmenjevalcev. Izolirani so s trdo PU izolacijo debeline 50 mm (do 500l), nad 500 l pa s posebno mehko – ECO SKIN – 2 izolacijo, ki ima 36% večjo izolativnost kot klasična mehka izolacija.

Zalogovniki za ogrevalne sisteme

Pri vseh ogrevalnih sistemih s toplotnimi črpalkami se priporoča vgradnja zalogovnikov ogrevalne vode v ogrevalni sistem. Zalogovniki omogočajo zmanjšano število vklopov kompresorja, enakomerno temperaturo ogrevalne vode (in s tem večje temperaturno udobje v prostorih), pri toplotnih črpalkah zrak/voda pa služijo tudi kot vir toplote za učinkovito odtaljevanje uparjalnika.

Volumni in dimenzije zalogovnikov:


Bojlerji za ogrevalne sisteme

Za segrevanje sanitarne vode potrebujemo ustrezen bojler volumna 300 ali več litrov. Bojler mora imeti vgrajen dovolj velik cevni toplotni izmenjevalec (2,5 m 2 ali več, oz. 0,23 m 2 /1kW grelne moči Tč), da lahko toplotna črpalka prenese vso svojo moč na sanitarno vodo in jo tako segreje na dovolj visoko temperaturo. Za sisteme s toplotno črpalko so še posebej primerni bojlerji tipa Hrs… Na voljo so tudi bojlerji večjih volumnov.

Volumni in dimenzije bojlerjev:

Vsi bojlerji in zalogovniki se uvršajo v energijski razred