PRIHRANITE do 75 % pri investiciji energetske sanacije

Skrb za okolje še nikoli ni bila tako pomembna kot danes. Trajnostni ukrepi na vsakem koraku niso več zgolj želja, ampak nuja. Eden izmed večjih onesnaževalcev našega planeta so škodljivi izpusti (CO2) in trdi delci, ki vplivajo na kakovost zemeljskega površja, zraka in nenazadnje tudi našega zdravja. Zmanjševanje ogljičnega odtisa in uporabe fosilnih goriv ter trdih goriv je cilj tako Evropske unije kot Slovenije.

V ta namen so na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravili JAVNI RAZPIS za izboljšanje konkurenčnost MSP s področja turizma, s spodbujanjem ukrepov za rabo obnovljivih virov energije in zmanjšanje rabe energije in snovi. 

Toplotne črpalke sodijo med izjemno učinkovite ogrevalne sisteme, ki za svoje delovanje izrabljajo obnovljive vire, in so okolju prijazne. Na dolgi rok izjemno ugoden način ogrevanja je z možnostjo subvencioniranja energetske obnove še toliko bolj finančno prijazen. 

Za vas je pridobitev subvencije odlična priložnost, da obnovite ogrevalni sistem, prihranite pri stroških ogrevanja prostorov, sanitarne vode in celo hlajenja (toplotne črpalke ponujajo možnost treh sistemov v enem) ter da zagotovite svojim gostom prijetno toplino ter zadostno količino tople vode. Za prijetno in udobno bivanje ter čudovito počitniško izkušnjo je toplina prostorov še kako pomembna. Prav tako si nihče ne želi, da bi bil njihov gost kdaj na mrzlem ali bi ga med prhanjem oblil hladen tuš. 

 

Osnovne informacije o razpisu in razpisnih pogojih (vse podrobnosti najdete TUKAJ):

PODPORA MIKRO, MALIM IN SREDNJE VELIKIM PODJETJEM S PODROČJA TURIZMA ZA POVEČANJE SNOVNE IN ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Rok za oddajo prijave: 30. november 2020 do 23.59 ure
Višina sofinanciranja: do 75 % naložbe oz. do največ 200.000 €

 

Razpisni pogoji: Poleg splošnih pogojev morajo biti prijavitelji registrirani za eno od dejavnosti po Standardni klasifikaciji dejavnosti:

a) 55.100 (dejavnost hotelov in podobnih nastanitvenih obratov),

b) 55.201 (počitniški domovi in letovišča),

c) 55.203 (oddajanje zasebnih sob gostom),

d) 55.204 (planinski domovi in mladinska prenočišča),

e) 56.101 (restavracije in gostilne).

Prijavitelji morajo imeti na upravičenem območju sedež, podružnico ali poslovno enoto, ki je ustanovljena najmanj eno leto pred oddajo vloge, ter na upravičenem območju izvesti investicijo za večjo energetsko in snovno učinkovitost turističnih kapacitet.

 

Upravičenci: prijavitelji oz. ciljne skupine so MSP, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo na področju turizma in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge z omejeno odgovornostjo. Geografsko so zajeta vsa podjetja s sedežem in podružnico v celotni kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in nekatere občine iz kohezijske regije Zahodna Slovenija. 

 

Upravičeni stroški: 

  1. energetska obnova objektov in snovna učinkovitost; 
  2. stroški informiranja in komuniciranja,
  3. stroški storitev zunanjih izvajalcev

Narejeno s srcem in v Sloveniji 

Pri Kronotermu nudimo rešitve po meri in se lahko vašim željam in potrebam popolnoma prilagodimo. Večkrat nagrajene naprave razvijemo, izdelamo, zaženemo in tudi vzdržujemo. Toplotne črpalke Kronoterm so izdelane v Sloveniji in so plod slovenskega zanja in razvoja. Po izbiri in montaži toplotne črpalke nudimo vsem strankam servisno podporo prav vse dni v letu.

Zaupajo nam že številna slovenska turistična podjetja!

Med drugimi Hotel A, Wellness resort Lepa Vida Thalasso Spa, Kamp Menina, hoteli Barbara, Punkl, NOX, Primus, Kopališče Aqua Roma Rimske toplice, Muzej Baroka Šmarje pri Jelšah in mnogi drugi. 

 

 

V kolikor želite prihraniti pri obratovalnih stroških in iščete trajnostne rešitve, je sedaj pravi čas! Združimo moči in skupaj poskrbimo za vaše goste in naš planet!

 

Stopite v stik z nami

  • Kliknite na več informacij glede obdelave osebnih podatkov:
    Upravljavec | Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave | Iznos | Obdobje hrambe | Pravice posameznika | Pravno obvestilo